Здравейте предстои ми покупка на Vw Polo дизел от 97/8/9 година не знам коя генерация се водят интересува ме вашето мнение за този автомобил някакви съвети също така искам да ви попитам какви са им двигателите защото гледам има един който е 64 конски сили и май го водят SDI а другият си е 1.9д 75кс та да ми кажете и как да ги различавам
също така и за частите ме интересува предполагам са като на голф 3 - разпространени и евтини ако не е така ме поправете
благодаря предварително и очаквам всякакви мнение и съвети относно избора ми
От поло до поло
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: От поло до поло
Опичай си акъла и води задължително човек дето разбира от дизели! Няма мотор 1.9Д-75к.с. Има 64к.с
И SDI_то е 64 к.с.
Сега по темата-железни мотори,перфектна предница,здраво купе-това са плюсовете. Много трошливи скоростни кутии,калпави ГНП-та,големи вибрации,много тромави са! По висок разход 7-8 градско и 5-6 извън градско! По-добре прочети малко за моторите в раздел дизелови агрегати и се насочи към TDI !Ако ще се ползва само градско и чистият дизел става! Поколението е 6N1
И SDI_то е 64 к.с.Сега по темата-железни мотори,перфектна предница,здраво купе-това са плюсовете. Много трошливи скоростни кутии,калпави ГНП-та,големи вибрации,много тромави са! По висок разход 7-8 градско и 5-6 извън градско! По-добре прочети малко за моторите в раздел дизелови агрегати и се насочи към TDI !Ако ще се ползва само градско и чистият дизел става! Поколението е 6N1

- slayerchooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: От поло до поло
Колега, аз лично карам 1.9D 64 магаренца и съм много доволен от тоя мотор. Не гори много около 5.5 6/100 градско ми дава разход. Що до ходова част и купе наистина са здрави. А разликата между SDI и чистия дизел е минимална. При SDI мотора ГНП е електрическо а при чистия дизел е механична. Моторите са абсолютно идентични само това е разликата. Общо взето насочвай се към чистия дизел. Един минус имат тея мотори-страдат от подгряващи свещи(много горят), но попаднеш ли на читави такива, не мисля, че ще имаш проблеми
Поздрави и успех! 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”