Странен шум в скоростите Хелп :)

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Странен шум в скоростите Хелп :)

Мнениеот ping23 » Чет 31 мар 2011 21:11

Не искам да си поправям колата онлайн просто искам да ми сподели дали някой е имал същия проблем или поне е по запознат по добре от мен за какво може да еде реч :)за което благодаря предварително :)
Колата е поло 1.4 тди 6н2 код на скоростите esp!
Когато работи на свободна се чува много леко триене,когато натисна съединителя изчезва :beat_butt2
Скоростите влизат чудесно нямам проблем стова.Когато я карам на ниски обороти и подам газ обаче се чува нещо като румолене.
Заради което ми хрумна че може да има проблем в някое каре но са здрави всичките (вече :) )
Някой някакви идеи?
Чудя се дали да ходя на майстор или дали да не търся скорости направо :(

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен шум в скоростите Хелп :)

Мнениеот Gecatawe » Чет 31 мар 2011 22:04

ping23 написа:Не искам да си поправям колата онлайн просто искам да ми сподели дали някой е имал същия проблем или поне е по запознат по добре от мен за какво може да еде реч :)за което благодаря предварително :)
Когато работи на свободна се чува много леко триене,когато натисна съединителя изчезва :beat_butt2
Скоростите влизат чудесно нямам проблем стова.Когато я карам на ниски обороти и подам газ обаче се чува нещо като румолене.
Заради което ми хрумна че може да има проблем в някое каре но са здрави всичките (вече :) )
Някой някакви идеи?

Имам същия проблем... оказва се съединител поне при мене.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Чет 31 мар 2011 22:44

ping23 написа:Не искам да си поправям колата онлайн просто искам да ми сподели дали някой е имал същия проблем или поне е по запознат по добре от мен за какво може да еде реч :)за което благодаря предварително :)
Някой някакви идеи?

Лагер(и) в кутията,може да ги смениме.

balev64
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот balev64 » Нед 03 апр 2011 13:32

и при мен има някакво тракане и идва някъде около ръчната и скоростния лост но се появява само понякога или когато се движа бавно и подам повечко газ да ускори но незнам от какво може да е каня се да ходя на майстор скоро и аз да го видя от какво е!

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Пон 04 апр 2011 7:23

При теб може да е тампона на скоростната кутия при натоварване се обожда -погледни го

nmikov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nmikov » Пон 04 апр 2011 18:47

И при мене има странен шум, които се появява най-осезаемо на 4 и 5 при много леко подадена газ. Нещо като ромолене много дразни. И моите карета са здрави - поне според майсторите при които ходих. Ще се свалят скоростите за проврка - тази седмица, но моето очакване е за лагери на диференциала. Полото ми е 1,4TDI 2000г
И така малко развитие:
1. Сменен съединител Валео комплект с труда 690лв.
2. Подменена скоростна кутия ESP с EWR малки промени по тампона на скоростите и паснаха добре. Предавателните числа на предавките са еднакви, но има разлика в диференциала с един зъб на пиниона. - 700лв с труда
3. Подменен тампона на скоростите - 190лв с труда.
Всики изброени неща си бяха за смяна, но ромоленето си остана в намалена степен, но го има.

При подаване на газ има ритмитнични удари в скоростния лост доста чести и вибрации леки в купето.

Провериха ми каретата - Имало малко луфт, но не били за смяна.
И за капак днес минах през един сервиз в Карлово
и какво виждам - дясно външно каре няма скоба ама и грес няма около него.
След гресиране и нова скоба ромоленето изчезна,но останаха вибрациите.
Направо съм бесен на " Маисторите", които до сега ми ремонтираха колата.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”