Смяна на двигател

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
paccorabban
Автомобил:
Двигател:

Смяна на двигател

Мнениеот paccorabban » Съб 21 май 2011 22:18

Здравейте колеги. Имам един въпрос към тези, който са повече запознати със следното: Искам да сменя двигателя на POLO-то си с по-мощен. Колата е произведена октомври 94г., 1.3mi. Въпроса е че, при смяна на двигател трябва да се търси нов такъв, който да пасне.. Със сигурност ще има "побългарявания", но в общи линии моля тези който имат наблюдения по въпроса да изкажат мнение. Двигателят, който ми се иска да му сложа е този от 1.6 16v. Ако има някой, който да е правил такава подмяна, искренно моля и се надявам да помогне :talk: Всеки който има наблюдения, моля да ги изложи :) Нещо др което ме интересува е ще трябва ли да се смени и скоростна кутия, тъй като съм чувал че на някои по масови модели, кутиите са еднакви.. Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на двигател

Мнениеот djshomi » Пон 23 май 2011 0:06

Сменял съм от 1,4 16 101 към 1,3 55 разлики лостов система двата тампона от двигател и скорости са различни та рязах от другото купе стоиките и ги заварявах, Кутията наи вероятно ще е къса , нова инсталация комютър нова бензинова помпа с резервоара други горивопроводи сигорно и друго оето изпускам.По добре виж следната тема хем двигателя ще си е твоя ще си го направиш нов и ще имаш необходдимата силаза за същите пари а и ще е туниг.
viewtopic.php?f=52&t=118296&hilit=+nz

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”