Бобината ми изгоря! :( Помощ!
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Бобината ми изгоря! :( Помощ!
Чел съм че се проверява само на стенд. А другаде един колега писа че бобината може да "сгъне". Предполагам че означава, че един от импулсите не е "качествен"
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ако имаш възможност пробвай с друга бобина - това е най-сигурния начин. Аз се чудех къде е проблема (дали в датчика на Хол или в Бобината или комутатора) и си размених бобината с тази на баща ми (поло 2ф) и проблема лъсна - с неговата бобина нямам проблеми.
- boiko_bb
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте. Аз също имах този проблем и го реших с нова бобина, но за разлика от колегите на мен ми я предложиха за 125лв. BERU.А и още нещо тази платка дето я говорите се нарича комутатор.Тук във форума прочетох, бобините подлежат на ремонт дотолкова, че да те приберат от пътя поне.Получават се тънки цепнатини по корпуса, кои то се заливат с лак.
-
javor_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен ми предложиха Марели за 65 лева. Купували се и били читави.
Здравейте колеги.Преди два дни купих за Поло 1.2 12V нова бобина Бош от Ауто+ за 70 лв.
зна4и и аз да споделя имам фолкваген 1 6 пална ингекциа 1997г доста време ми прави номера както варви и бнезапно гасне чакам го неопределено време и след това пали и си варви ама до вчера спра и не ше оказа се зап бобина 126лв и маисторлак с тегленето до сервиза 155лв бобината е марка маиго или нешо такова
-
nikolaitabakow
- Автомобил:
- Двигател:
Признаци на бобина:придърпва,гасне,и не пали.Спуках! бобина преди 6 7 месеца,едвам пали,кара и няма 300 метра и си е*ало мамата...Бобина магнет марели 56 лева,няма грешка.Това телефоне6то си чудо дето го фалите е с неизвестен пройзход пакетирано само в германия(струваше 35 6 лева).Всичко стана в движение отведнъж,нямаше признаци преди това изобщо.Хванахме я,когато майстора изгаси лампата(подвижната),а аз продължавах да въртя(искрите скачаха навсякаде).В случая,ако човек установи какво и е когато е закъсал,може да залепи временно бобината до най-близкият сервиз,и ще кара...а и самата смяна не изисква немска инженерна мисал 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”