Поло 2001, 1.4 бензин, CHECK лампа на таблото свети ?!
Поло 2001, 1.4 бензин, CHECK лампа на таблото свети ?!
Здравейте. Знам че темата е говорена, но навсякъде отговора е "отиди на диагностика". Та случая ми е следния... на скоро смених филтри, ремък, ролки, масло (както обикновенно при закупена кола втора ръка). Минах около 300-350км и жълтата лампичка "CHECK" (двигателче с пресечена светкавица) на таблото ми светна и не гасне. В книжката пише Ламбда... но всичко е на италиянски и не рязбирам повече. Мисля да отида в ПОРШЕ СОФИЯ ИЗТОК на диагностика (това ми излиза като оторизиран сервиз на VW в БГ). Някой знае ли какви пари ще ми вземат само за да ми кажат защо свети?! Евентуално после ще мисля за смяна на каквото и да било. Доколкото знам причините за да ми свети може да са много.... и затова се изисква диагностика, където уж си излизало какъв точно е проблема. Искам да отида на специалисти, а не при какви ли не майстори (имам чувството, че всеки ти казва или ще ти каже различно). Чакам всякакви съвети и мнения. Мерси.
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Поло 2001, 1.4 бензин, CHECK лампа на таблото свети ?!
горивен филтър смени ли ?
Последна промяна от N1P0 на Нед 12 фев 2012 19:16, променено общо 1 път.
Да. Горивен, въздушен, маслен, филтър на климатика, масло и комплект ангренаж (ролки (оказа се че са три...) и ремък).....
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз смених същото и още в началото ми светна лампата както при тебе. Почти съм сигурен, че е от горивния филтър, защото няма какво друго да е от това което е сменено. При мене на диагностика на ламда сондата всичко беше ОК, след като я покарах 1000км с приятно настъпване на педала до дупка и лампата спря да свети. И от тогава не е светвало нишо, филтъра се е поотпушил явно 

Странна работа, а аз да си призная нямам идея особено... къде я закара на диагностика?! Препоръчай сервиз, не съм сигурен дали си заслужава да ходя направо в ПОРШЕ СОФИЯ ИЗТОК, но пък предполагам там че ми кажат със сигурност какво и има. Същия модел ли караш - кристалния фар, 2000-01г. Може и аз да опитам да я покарам със светеща CHECK лампа (ти си я карал така, нали?), но нещо не ми се рискува. Между другото преди да сменя консумативите не ми е светвала... може би трябва да я оставя да се сработи....
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Навсякъде в по-големите сервизи ще направят добра комп. диагностика, но с това надали ще се намери точния проблем, така че тепърва ще почнат търсенията. Пробвай да зареждаш различни по октан горива на различни бензиностанции да видиш дали няма да изчезне лампата. При мен това също оказваше влияние.
Тук намерих нещо,не знам дали ще ти помогне.
- Прикачени файлове
-
- Presentation1.pptx
- (360.63 KиБ) Свален 335 пъти
-
- Presentation2.pptx
- (372.45 KиБ) Свален 477 пъти
здравейте колеги светна ми сащата (check лампа) на таблото преди около 2 седмици карах така 3-4 дена и после лампата изгасна за 2 дена а сега пак светна и няма изгасване ходих на диагностика и там ми казаха че и двете ламбди са отишли и трябва да ги сменям но нещо мн.странно ми се вижда това нещо и двете ламбди на веднай по едно и сащо време някой ако знае какво друго може да е моля пешете.
ПРЕДИ ДА СВЕТНЕ ТАЯ ЛАМПА КОЛАТА НЕ Я БЯХ КАРАЛ 1 МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА А В АНГЛИЯ Е МНОГО ВЛАЖНО ДАЛИ НЕ Е НЕЩО ОТ ВЛАГАТА ..БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО..
ПРЕДИ ДА СВЕТНЕ ТАЯ ЛАМПА КОЛАТА НЕ Я БЯХ КАРАЛ 1 МЕСЕЦ И ПОЛОВИНА А В АНГЛИЯ Е МНОГО ВЛАЖНО ДАЛИ НЕ Е НЕЩО ОТ ВЛАГАТА ..БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО..

Принципно тази лампа може да свети поради много неща.При мен светна първия път поради лошо гориво,вторият път поради неизправност в температурен датчик!Много зависи каква точно е грешката от диягностиката и по точно с какъв код!Единственото което можеш да пробваш е да свалиш клемите на акумулатора за 20 мин. и да ги закачиш отново.Тогава лампата ще изгасне и ако светне пак след 50км значи си трябва сеиозна диагностика!Поне при мен беше така ! 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”