Автоматична или ръчна скоростна кутия ??? Polo 96-97
Автоматична или ръчна скоростна кутия ??? Polo 96-97
Здравейте, искам да ви попитам нещо. Реших да си купувам кола, искам кола с автоматични скорости и да е евтина
Така реших да е VW Polo с автоматични скорости 1996- 1997 година. Чувала съм, че ремонтът на автоматична скоростна кутия е скъп и т.н. И какво ще кажите за автоматични скорости от 1996 г.? Според вас бързо ли се повреждат? Колко лева горе-долу ще е рементът, ако се повреди, например?
- eos
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Автоматична или ръчна скоростна кутия ???
Какво значи бързо при кола на 16 години?
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Повреждането на скоростите идва предимно от лоша (да не кажа никаква) подръжка. Ако си намериш кола с доказуема история ще е по-добре.
Благодаря Ви за отговорите, наясно съм че колата е на 15 16 години и че най- добре да е след 2005 година, но за сега това мога да си позволя. Аз искам да знам разликата в поддръжката на двете скоростни кутии. Например ако се развали кола с автоматични скорости какво се сменя, колко струва и ако се развали ръчната скоростна кутия на същия модел кола какво се прави ( знам, че е много относително и че е според зависи) , но бях чула че автоматичната скоростна кутия като се развали и трябва да се сменя цялата кутия, а това е било около 1000 лв. така ли е наистина?
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Тук пак зависи.
- ръчна скоростна кутия за поло от тази година - до 200лв. може да се намери
- автоматична за поло от тази година - тук проблема според мен ще е не в цената, а в намирането - не са толкова много поло-верите с автматик. Със сигурност обаче ще е над 200лв., може би към 500-700лв.
При проблем стои по друг начин ремонта - може и да се ремонтира, имам колега който си ремонтира сам вече две автоматични скоростни кутии само че на рено. И двата ремонта бяха за някаква "баснословна" сума от порядъка на 150-200лв. заедно с новото масло.
Във всеки случай мога да ти кажа, че с твоите възможности в момента за кола от тази година и ако ти се прецака автоматичната кутия ще имаш големи трудности с ремонта. Но както се казва - ако попаднеш на кола няма да имаш проблеми.
- ръчна скоростна кутия за поло от тази година - до 200лв. може да се намери
- автоматична за поло от тази година - тук проблема според мен ще е не в цената, а в намирането - не са толкова много поло-верите с автматик. Със сигурност обаче ще е над 200лв., може би към 500-700лв.
При проблем стои по друг начин ремонта - може и да се ремонтира, имам колега който си ремонтира сам вече две автоматични скоростни кутии само че на рено. И двата ремонта бяха за някаква "баснословна" сума от порядъка на 150-200лв. заедно с новото масло.
Във всеки случай мога да ти кажа, че с твоите възможности в момента за кола от тази година и ако ти се прецака автоматичната кутия ще имаш големи трудности с ремонта. Но както се казва - ако попаднеш на кола няма да имаш проблеми.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”