Polo 6N 1997г, AFH носене на предницата - РЕШЕНО
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 6N 1997г, AFH носене на предницата - РЕШЕНО
Колеги претърпях удар в бурдюр, имах видимо крив носач, който смених и след ходене на регулиране на сходимостта и сраничния наклон ми казаха и крив макферсон, който смених.Регулираха ми предницата, ама от тогава се появи един проблем.Като дам газ ми дърпа в ляво, а като изключа от скорост дърпа в дясно, като върна газта пак в дясно тегли.Пак ходих при майсторите и прегледха сходимостта и всичко е перфектно.Купих и шенкел от колега от форума, ама не съм го сменил, като имам съмнения че и той може да е крив, защото с 1.5 2см ми излиза джантата навънка, а другата си е добре.Джантите съм ги сменил с други.Някой има ли идея от какво може да го прави това със сеенето.
Последна промяна от Gecatawe на Съб 17 мар 2012 13:40, променено общо 2 пъти.
Re: Polo 6N 1997г, AFH Сеене на предницата?
От тампон на носача при мен е преден .Вдигни колата и разбутаи носача.
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 6N 1997г, AFH носене на предницата?
Ами носача от страната на удара е с нови тампони.От другата са заминали , дали заради това е така.Също ме притеснява шенкелът , мисля че заради него ми излиза джантата навън с 1.5, 2см
- hooligan_6683
- Автомобил: Passat b6
- Двигател: BWA
от тампоните на носа4а е колега не се притеснявай 

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Само от тампони на носача се случва това "сеене" 
-
strong
- Автомобил: ШКОДА ОКТАВИЯ
- Двигател: BLS 2008
По вероятно според мен проблема да е от крив шенкел.Имах една Корса катастрофирала,и при нея имаше същия проблем.Замерихме самия шенкел,разлика 5мм от другия.Представи си колко се измята колелото-1-2см
Изнасянето може да е от мръднало магаре респективно греди.А и тук говорим за 100 коня а тампоните от 50 до 100 все еднакви огледаи предните тампони за мърдане може да не са стегнатати болтовете и да мърда в болта.Други признак за мърдане че почва да жули гумата по подкалника и боята от към краката..При мен го прави също като при теб и съм видял че е преден десен ма много студ сега ДА ГО ПРАВЯ .
- stangero
- Автомобил:
- Двигател:
земи една ролетка и почваи да мериш каде се сетиш
премери и от сентар до центар растоянието между предната и задната гума когато едната гума е по назад дърпа при подаване на газ ако лявата е по назад дърпа на ляво .....а и ако си сложил носач от голф 3 които става но е по дълаг също може да е така ...
премери и от сентар до центар растоянието между предната и задната гума когато едната гума е по назад дърпа при подаване на газ ако лявата е по назад дърпа на ляво .....а и ако си сложил носач от голф 3 които става но е по дълаг също може да е така ...- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
stangero написа:земи една ролетка и почваи да мериш каде се сетиш![]()
премери и от сентар до центар растоянието между предната и задната гума когато едната гума е по назад дърпа при подаване на газ ако лявата е по назад дърпа на ляво .....а и ако си сложил носач от голф 3 които става но е по дълаг също може да е така ...
Не е от Голф3 ами същия като моя от 6N.Мерих с ролетката разтоянието от център задна джанта, до център предна и от двете страни е еднакво.Това след като смених носачът. Преди удъра гумата беше лепнала почти в подкалника към купето.
- stangero
- Автомобил:
- Двигател:
а нали знаеш че от шарнира като издърпаш докраи на вънка и от шенкела и може да изкарваш гумата по малко навънка и навътре ......
може и друго да е станало аз така преди време от удар в тротоара ама на ауди и после така ми правеше защотото нещо се беше пребало карето и затегаше
може и друго да е станало аз така преди време от удар в тротоара ама на ауди и после така ми правеше защотото нещо се беше пребало карето и затегаше
- shotoman
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: AEE 1997
- Контакти:
Абсолютно същия проблем, отстранен вчера със смяна на тампоните на носачите (всичките). Иначе в твоя случай идва от задния тампон на левия носач - 99% съм сигурен.
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Оправих го, колегата от форума който ми продаде носачът ме е подвел като ми каза да не сменям тампоните, защото били нови.Видимо големия беше супер, но малкия се беше разделил на 2 части.Също и "майсторът" който от 5 години съм му клиент и ми прави регулирането на предицата, не е видял че тампоните са прецакани(той вече ме загуби като клиент) прецака ме да купя 2-ра употреба макферсон(моя си е бил добре).Имах прецакан шарнир от дясната страна, всичиките тампони сменени, кормилни накрайници външни и вътрешни сменени и остана шенкелът да смена за да ми прибере цялата главина навътре, защото сега ми излиза с малко повече колелото. Благодаря за съветите и мненията!!!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”