Здравейте, днес ходих да си сменя маслото на полото и като развъртях капачката

гледам сивожълтеникава пенлива течност по нея, абе направо боза по капачката. Първата ми мисъл беше заминала е гарнитурата на главата и е смешело маслото с антифриза. Ходих до един познат майстор, той ми го каза сащото, направо ме отчая, каза вобще да не я паля че ще блокирам двг-то. Смяна на гарнитурата, шлайфане на глава иначе

След това отивам при един приятел който разбира доста, а той ми казва съвсем друго, че това било някакъв конденз и е напълно нормално след тая студена зима да се получава така, карай си и да не ти дреме.. Та някой ако е имал такав проблем с Поло да се изкаже, че аз се омотах тотално, един ми казва вобще не я пали колата, другя абе нямаш ядове карай си я..

а на мен ми се налага да пътувам след 2 дни и не знам ако трагна дали няма да ме заебе насред патя

Иначе колата не прегрява, нивото на антифриза не съм го следил но ми се струва, че не е намалявало (поне не чак толкова че да забележа).. Та казвайте какво да правя, ако наистина е пресекло маслото мога ли да я карам, поне да си свърша работата (става въпрос за 200 км) и може ли да блокира двигателя наистина.