Здравейте колеги за да не отварям 2 теми ще пиша тук и 2-та проблема . Преди 1 месец взех поло 6N 1996 1.4i 60к. АЕХ ,Open Air бензин.
Преди 2 дни налях бензин до горе , изминах 95 км и налях пак до горе , разходът беше почти 9 литра , при положение,че времето е топло не съм ползвал парно ,не съм попадал в задръствания,в трафик , с две думи съм карал повече извънградско. Натиснах я само няколко пъти ,през другото време си карах нормално.
Искам да попитам това нормално ли е и къде трябва да търся проблем ако има такъв.
Другото е , преди около 1 месец скоростите ми виеха и закарах колата при 1 майстор , той смени лагерите,маслото на кутията и то не за малко пари .
Всичко беше наред,скоростите влизаха много леко и приятно , но сега влизат с 2 идеи по трудно ,а и имам чувството,че виенето почва пак да се чува , не съм сигурен чувам подобен звук,но много тих едва се забелязва.
Дали пак нещо не е наред или е нормално да влизат малко по трудно скоростите?
Висок разход и скорости
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Висок разход и скорости
Опитай да караш по-спокойно, но измини поне 200-300км и тогава долей на макс. Така грешката ще е по-малка. Ако цифрата е пак подобна на извънградско отиди при някой с ВАГ-ком и я закачете.
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Тази кошница не би трябвало да харчи повече от 6 извънградско,ако е изправна! 

Какво казва диагностиката,ламбда сонда , свещи центровка , ремък зацепване.датчик температура?
Свещи,предварение,термостат и най-вече ламбда сонда.Моята като не работеше имах подобен разход.
- doje
- Автомобил: Vw polo 6N 1996
- Двигател: AEX 1.4i
Диагностика правих преди около месец , показа температурен датчик и мап сензор.
След смяната на температурния датчик всичко беше ок,нямаше други грешки , но ще трябва пак да отида тези дни.
След смяната на температурния датчик всичко беше ок,нямаше други грешки , но ще трябва пак да отида тези дни.
-
lion_heart002
Виж си нивото на маслото в скоростите пак,докато не е станало късно!!! Семеринга на избирача сменихте ли???
- doje
lion_heart002 написа:Виж си нивото на маслото в скоростите пак,докато не е станало късно!!! Семеринга на избирача сменихте ли???
Май не , майстора ми каза,че е сменил лагери и масло, каза ,че всичко друго е наред.
-
lion_heart002
Виж семеринга,от него тръгва всичко,заради него си сменял и лагери вече веднъж... Нямам думи...
Къде ги намирате тия майстори... А маслото от какво е намаляло та са заминали лагерите,каза ли ти той??? 
Къде ги намирате тия майстори... А маслото от какво е намаляло та са заминали лагерите,каза ли ти той??? 
- doje
Като я закарах и му казах за виенето първото нещо което провери беше маслото и ми каза ,че е пълна кутията .
След това смени лагерите , показа ми старите наистина бяха зле.
Edit: Преди малко карах колата , случи ми се при задна скорост , да не я вкарам като хората и като пускам съединителя,малко газ и се чува 1 кофти стържене ,случвало ми се е и при вкарване на 2-ра така.
Виенето се чува много слабо , предишният път като натиснех съединителя шума спираше , сега като го натисна не съм сигурен,но май не спира.
След това смени лагерите , показа ми старите наистина бяха зле.
Edit: Преди малко карах колата , случи ми се при задна скорост , да не я вкарам като хората и като пускам съединителя,малко газ и се чува 1 кофти стържене ,случвало ми се е и при вкарване на 2-ра така.
Виенето се чува много слабо , предишният път като натиснех съединителя шума спираше , сега като го натисна не съм сигурен,но май не спира.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”