Здравейте
Имам Поло 1996 година 1.0 16V и имам проблем:
Колата се самозадавя, трудно потегля от светофар и след това придърпва и няма мошност.
Сменени са свещи, бобина, дистрибуторна капачка и палец.
През зимата нямах този проблем.
Сега и на дълъг път придърпва и няма мощност и разхода на гориво се увеличи.
Благодаря предварително
Полото 1996 година 1.0 16V се самозадавя
Полото 1996 година 1.0 16V се самозадавя
Последна промяна от alex6198 на Чет 19 апр 2012 14:42, променено общо 1 път.
Re: Полото 1996 година 1.0 16V се самозадавя
Колега къв е този самолет със садена глава от 1,4 16 ли е.Че такова животно тази година няма.Или като новорегистриран спец за случая пускаш шегичка?
Полото е с еднолитров двигател, с 4 цилиндъра, 50 конски сили
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Премери си налягането което прави бензиновата помпа... моята така почна точно преди да умре окончателно ..
dj_tuhla написа:Премери си налягането което прави бензиновата помпа... моята така почна точно преди да умре окончателно ..
И аз това си мислех, но незнам как да премеря налягането.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ако имаш подходящ манометър, откачаш входящия бензинопровод (черния мисля беше) отпред от рейката с дюзите, закачаш манометъра и даваш няколко пъти последователно на контакт и гледаш колко ще качи. Ако имаш газова и не ти е прекъсната помпата, палиш на газ и гледаш.
Принципно трябва да прави към 6 бара, а под 3 започват проблемите (инджекциона му трябват поне 3). Ако не можеш сам да измериш, иди в сервиз, едва ли ще е скъпо. Моята помпа в рамките на месец започна да бучи все по-силно и накрая взе да се лигави колата както при теб. Като измерихме, едва приближаваше 2 бара...
Принципно трябва да прави към 6 бара, а под 3 започват проблемите (инджекциона му трябват поне 3). Ако не можеш сам да измериш, иди в сервиз, едва ли ще е скъпо. Моята помпа в рамките на месец започна да бучи все по-силно и накрая взе да се лигави колата както при теб. Като измерихме, едва приближаваше 2 бара...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”