Съвет за избор на предени амортисьори за Поло 6n1-ЗА АРХИВА!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Съвет за избор на предени амортисьори за Поло 6n1-ЗА АРХИВА!

Мнениеот designer1 » Чет 27 сеп 2012 19:11

Здравейте, моля за мение относно предните амортисьори на Поло 6N1 двигател AER 50кс.
Малко предистория: като свалих гумата видяш че се е запазил оригиналния кат. номер който е 6N0 413 031 J, обаче във всички каталози на TRW, KAYAB и т.н. се предлагат газови само а цената не ми харесваааа scare
Въпроса е какъв друг модел, да речем само маслени ще ми свършат работа моля да посочите и каталожния им номер?
Ако някой е правил подобна интервенция нека сподели какви е сложил (само към тези който са слагали маслени е въпроса ми) и католожните им номера ако може ;)

Последна промяна от designer1 на Сря 03 окт 2012 19:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
designer1

Re: Съвет за избор на предени амортисьори за Поло 6n1

Мнениеот designer1 » Пон 01 окт 2012 18:11

Явно никой не се е интересувал за каталожния номер, а да попитам изрових си от сайта на Kayaba следния номер: 633712 маслен, за него какво ще кажете?

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пон 01 окт 2012 18:54

Колега , инвестирай 4-500 лева за едно регулируемо окачване , поне ще имаш и нови пружини, а и зимата си горе лятото долу.

Потребителски аватар
designer1

Мнениеот designer1 » Пон 01 окт 2012 21:28

freestyler911 написа:Колега , инвестирай 4-500 лева за едно регулируемо окачване , поне ще имаш и нови пружини, а и зимата си горе лятото долу.

Не че нещо "колега" ама просто не искам да го коментирма твоя пост! Амам въобще не е по темата! Само ми е чудно как си направил 2000+ мения в тоя форум, без да те баннат.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 01 окт 2012 21:58

Каяба газов е най-удачния вариант.Защо ли -защото има поне 2 пъти по-дълъг живот от масления по тези дупки и кратери :) Причината да струва повече,е точно тази.Аз лично си купувам само Каяба и само от Косер,защото дават 2 години гаранция и за газов и за маслен (аз маслен на моя кола никога не съм слагал и няма и да сложа) и са качествени.На повечето места са с 1 година гаранция.По номер няма да ги намериш,защото твоят номер е от преди 15 години,а от тогава до сега са се изменили 40 пъти номерата и минават поне през 3 заменки на номер и дирята се губи.Има каталог на Каяба (онлайн при това) и си гледаш за твоята кола какъв излиза,с кой номер и т.н.
Ако пружините ти не са ок - те Каяба и пружини правят,не са крайно скъпи и са по-хубави от тези на CS Germany,дето всички си купуват :)
:beer

gar4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gar4a » Вто 02 окт 2012 6:26

Земай KAYABA колега няма да сгрешиш аз карам с такива вече 3 години никакъв проблем досега, газови са моите бяха по 110лв бройката,от Косер с 2г.гаранция.

Потребителски аватар
designer1

Мнениеот designer1 » Вто 02 окт 2012 13:48

Благодаря на последните 2 ма участници :) Чудех се от къде да си ги взема от Аутохелп - имам отстъпка -20лв. или от евро07, ама явно ще е от Косер щом дават 2 години гаранция, те цените са еднакви навсякъде +/-5лева :|

Темата е за архива, ще взема масления KAYABA 633712.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 06 окт 2012 15:43

designer1 написа:Не че нещо "колега" .... как си направил 2000+ мения в тоя форум, без да те баннат.

1. Как реши че съм ти "колега"?
2. За кое трябва да ме "баннат" ?
3. Много киселееш нещо! ...
4. Със какво точно твоята тема е за АРХИВА? С какво допринесе че да се класира там?
5. Ти ползва ли търсачката преди да задаваш меко казано глупави въпроси?

Аз колко мнения имам във форума, теб това въобще не ти влиза в работата. Ако не ти харесва какво ти пишат просто не влизай тук! Ако имаш личен проблем с мене, има си администратори, има си полиция, съдилища и т.н.

Защо реагираш като ощипана ученичка не е ясно. Поста ми не бил по темата, ми обади се на Боби да го изтрие какво толкова...! Попрегледах ти старите постове и има доста грандиозни глупости които си написал, и винаги си драка ... явно не само към мене!...

Относно аморт. и аз съм монтирал каяба на пасата на баща ми , и си ги кара втора година. Купени са от Евро 07. Проблем няма.

Ако си мислиш че знаеш много за автомобилите, позволи ми да ти задам 1 въпрос само!

Потребителски аватар
designer1

Мнениеот designer1 » Нед 07 окт 2012 10:49

freestyler911 написа:
designer1 написа:Не че нещо "колега" .... как си направил 2000+ мения в тоя форум, без да те баннат.

1. Как реши че съм ти "колега"?
2. За кое трябва да ме "баннат" ?
3. Много киселееш нещо! ...
4. Със какво точно твоята тема е за АРХИВА? С какво допринесе че да се класира там?
5. Ти ползва ли търсачката преди да задаваш меко казано глупави въпроси?

Аз колко мнения имам във форума, теб това въобще не ти влиза в работата. Ако не ти харесва какво ти пишат просто не влизай тук! Ако имаш личен проблем с мене, има си администратори, има си полиция, съдилища и т.н.

Защо реагираш като ощипана ученичка не е ясно. Поста ми не бил по темата, ми обади се на Боби да го изтрие какво толкова...! Попрегледах ти старите постове и има доста грандиозни глупости които си написал, и винаги си драка ... явно не само към мене!...

Относно аморт. и аз съм монтирал каяба на пасата на баща ми , и си ги кара втора година. Купени са от Евро 07. Проблем няма.

Ако си мислиш че знаеш много за автомобилите, позволи ми да ти задам 1 въпрос само!

Ще ти отговоря с какво съм допринесъл: Най-накрая в този форум имаш каталожен номер на афтермаркет част, който не е сигурен и незнае каталожния номер като отиде в магазина да си закупи съответната част, може с очите си да провери че не го лъжат или заблуждават. Щом говоря така значи съм пуснал търсачката и съм намерил само търговси марки и магазини и какво ли още не, но не и техните каталожни номера-това което ме интересуваше.
Относно глупостите който съм писъл, не мисля че са много, не се срамувам от тях и най-важното за човек като мене е, че се уча от всичко и от всеки и когато не съм прав и се убдя в това - си променям и мнението съответно.
Другото важно нещо: Аз търся точно определено нещо - маслен амортесьор за съответната сума (всеки може да сети за причината ), къде ме изстрелваш ти на регулируемо окачване, аз на цената на едно такова ще сменя 2-пъти фабричното бре. Не че такива мнения като товите са грешни, ама некоя "мацка" или "програмистче"
дето пипат мазните петна по капака на главата и се дръпват все едно ги е ударил тока, ако вземат да те послушат знаеш ли колко проблеми - за тях, ще произтекат от твоя съвет а??? Да не сме колеги.... така както ти го разбираш, но смея да твърда че от гледната точка на магистър машинен инженер какъвто съм Аз, имам достатъчно познания да изказвам авторитетно мение в този форум, и да давам съвети за ремонти и т.н. по автомобилите след като съм го приложил на практика върху моя личен такъв.

ПС: Задавай каквито си искаш въпроси се ми е тая, твоите менния няма да ги чета и няма да се занимавам повече с тебе! Не съм те обидил а можех.

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Нед 07 окт 2012 14:05

[quote="designer1"]Благодаря на последните 2 ма участници :) Чудех се от къде да си ги взема от Аутохелп - имам отстъпка -20лв. или от евро07, ама явно ще е от Косер щом дават 2 години гаранция, те цените са еднакви навсякъде +/-5лева :|
Имам-25% от Косер.Мога да ти съдействам

Потребителски аватар
designer1

Мнениеот designer1 » Нед 07 окт 2012 16:08

martom написа:
designer1 написа:Благодаря на последните 2 ма участници :) Чудех се от къде да си ги взема от Аутохелп - имам отстъпка -20лв. или от евро07, ама явно ще е от Косер щом дават 2 години гаранция, те цените са еднакви навсякъде +/-5лева :|
Имам-25% от Косер.Мога да ти съдействам

Мерси колега, купих ги вече и ги монтирах :) То да ти кажа малко старнно се получи в ауто хелпа цената беше 85лв. с отсъпката в Косер 92-без а в еврото по спомени 102 (не съм много сигурен). Ето и цените вече са публикувани :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”