Поло 6N Паднал акумулатор и причините за това

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Me Monkey God
Автомобил:
Двигател:

Поло 6N Паднал акумулатор и причините за това

Мнениеот Me Monkey God » Сря 03 окт 2012 16:15

Здравейте!

Притежател съм на Поло 6N 97 година. Преди няколко дни колата не запали и ми стана ясно, че има проблем с акумулатора. Когато приятел дойде да ми даде ток и започнахме да говориме за причината за падналия акумулатор, той забеляза нещо странно - при запален двигател без да са пускани габарити или фарове, габаритите отзад светят, но като че ли една идея по-слабо от колкото като са включени, а също така свети и крушката, която осветява задния номер. Собственик съм на въпросната кола от повече от година и половина, но чесно казано въобще не съм обръщал внимание този проблем дали не го е имало още в началото и ако не, кога точно се е появил :oops: . Понеже съм 100% сигурен, че не съм забравил фаровете включени или някакви други свтлини реших да отида на жичкаджия да види дали няма някакви отечки, които да са причинили падането на акумулатора, пък и да види тея габарити защо така светят, да не би в тях да е проблема или пък просто на акумулатора си му е дошло време. Та отидох.
Първо беше предположението за забравени фарове, аз го опровергах. Предложиха ми да ми сложат модул с прекъсвач на фаровте, та да няма шанс да ги забравя. Съгласих се. Жичкаджията продължи да рови къде може да е проблема. Отвори ключа за фаровете и ми каза, че всичките му щифтове били изпочупени и бил отварян и предложи да го смениме. Аз се съгласих мислейки, че от там може да е проблема. Лощото беше, че всичко беще с сферата на догатките. Намери ключ от някаква автоморга, оригинален за 60 лв. Как ви се струва тази цена, дали ме метна?
Ключа беше сменен и модула за фаровете беше сложен.Човека беше проверил дали има отечки някъде, но каза че няма такава, които да са прчинили падането на акумулатора.

Акумулатора си беше заминал, защото се беше разтекъл така, че се наложи да си купя нов.

Странното в цялата ситуация е, че проблема с габаритите не се реши - продължават слабо да светят при работещ вдигател, без да са включвани. Жичкаджията не можа да открие, защо така светят тея габарити и се чувствам леко пре*бан задето си смених ключа на фаровете, при положение, че си работеше и не реши проблема с габаритите.

Опасенията ми в момента са новия акумулатор да не последва участта на стария, защото не се установи причината за падането му. Някой имал ли е подобен проблем с габаритите? Може ли акумулатора да е паднал заради кабели на касетофона, макар че той е връзван преди 4 месеца поне.

kalin125
Автомобил:
Двигател:

Re: Паднал акумулатор на Поло 6N и причините за това

Мнениеот kalin125 » Чет 04 окт 2012 7:24

провери дали има някакво напрежение на габаритите без да работи двигателя.

Me Monkey God
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Me Monkey God » Чет 04 окт 2012 11:31

Ами жичкаджията поне каза, че няма и не т'ва причината да падне акумулатора. Все пак габаритите продължават да си светят на загасени фарове и работещ мотор.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 04 окт 2012 14:37

провери си радиото как е свързано. Направо му откачи захранването. Може да връща от осветлението на дисплея, ако радиото ти работи само на контакт.

Me Monkey God
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Me Monkey God » Чет 04 окт 2012 14:57

Утре ще го разкача и ще видя. Благодаря :)

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 09 окт 2012 8:00

В този ред на мисли, за падналия акумулатор, купих си нов преди няма 2 месеца. Но не е това проблема, проблема е че след като седя колата една седмица на село без спирачки запали малко лениво, след като ги оправих седя една седмица пред блока и вчера неможа да активира дори алармата. Мултицета показа 3.38 V, как се разреди този акумулатор така бързо? Сега чакам мозаците от магазина да измислят нещо, до тогава съм с техен акумулатор.

п.п. Извинявам се че писах в темата, но е свързано с паднал акумулатор.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 09 окт 2012 12:20

grishitu написа: Мултицета показа 3.38 V, как се разреди този акумулатор така бързо? Сега чакам мозаците от магазина да измислят нещо, до тогава съм с техен акумулатор.

Този акумулатор го отпиши - нов.
Измери ли дали нямаш консумация ,след като си сложи нов акумулатор ??
Консумацията може да е: аларма , радио, неработещ ключ на някоя варта и светещ плафон, неизправна стоп машинка и т.н.

Me Monkey God
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Me Monkey God » Вто 09 окт 2012 13:15

При мен се оказа, че просто акумулатора си е заминал, няма никакви отечки по колата. Въпреки това габаритите продължават да си светят при запален двигател без да са пускани. Това според жичкаджията не би трябвало да е проблем понеже така или иначе се кара на фарове и габарити. Сега съм с нов акумулатор, дано няма проблеми и с него.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Сря 10 окт 2012 9:53

Мозаците са заредили акумулатора, пак са мерили за утечки и нищо, казаха да карам така а като падне пак ще го сменят. Значи консумацията която има е 0.10А при сложен панел на радиото и заключена кола, а при свален е панел и заключена кола е 0.05А. Плафона който е в багажника е махнат, а този отпред несвети(изключен е). Ще видим как ще е след няколко дни, ако пак е така ще се ходи пак.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 11 окт 2012 12:11

grishitu Да не си посмял да си взимаш обратно падналия акумулатор до 3,8/9В . Да ти дадат нов.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 15 окт 2012 8:29

Благодаря за съвета kris, но пратих майка ми да го вземе защото аз имах друга работа. Та там младежа е казал, че ако има следващ проблем направо ще го сменят, а и ако правилно си спомням акумулатора имаше 36месеца гаранция.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пон 15 окт 2012 9:12

Точно така! :да:
А акумулатора какъв е?И каква е колата?

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 16 окт 2012 10:35

Акумулатора е VARTA SILVER 64Ah с ~650 А стартов ток, купен преди около 2 месеца. Колата е Поло 1.9 D(AEF).

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”