Polo 6N1 електрически стъкла

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
krasi_soft
Автомобил: VW TOURAN 1.6 FSI
Двигател: BAG

Polo 6N1 електрически стъкла

Мнениеот krasi_soft » Чет 19 авг 2010 15:57

Здр колеги и аз както много други имам проблем с ел стъклата на колата.За втори път разглобявам механизма на стъклата и се опитвам да го оправя но за съжаление се получава само за известно време.Искам да ви попитам дали може да се замени стоманеното жило което движи дуржачите на стъклото с ново и да се направи нова ролка на която да се навива жилото?Машинките са здрави,но проблема идва от износената ролка и изкривеното жило.Ако някои е правил тази интервенция моля да даде съвет как да постъпя.Благодаря ви предварително :)

Потребителски аватар
tomo8889
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 6N1 електрически стъкла

Мнениеот tomo8889 » Чет 19 авг 2010 18:54

Голяма разправия е колега на мен ми се бяха счупили водачите където навиват жилото където влиза в машинката, направих ги на струг от полиамид след това,смених и жилото с ново голяма играчка е докато го събереш наново целия механизъм.
Изкара няколко месеца и след това се счупи водача където движи стъклото по релсата,и стъклото не се затваряше до края оставаха 4 пръста.Тогава започнах да търся цял механизъм втора употреба,и уви след като го намерих от едно ударено поло за 50лв целия механизъм барабар с машинката да чукна на дърво до ден-днешен нямам никакъв проблем.Само като монтирах новия механизъм буксата на новата машинка не съответстваше с тази от инсталацията на колата преработих я сложих си буксата от старата машинка и всичко е 6 :да:
Май тея половери са сглобявани в час по труд и техника , имат доста дреболии които не са направени както трябва и това дразни, създава излишни неприятности.Все пак са коли по на 10-15г и най хубавото им е взето,но здраве да има всичко друго се оправя :да:

УСПЕХ НЕ Е ЛЕСНО :да:

krasi_soft
Автомобил: VW TOURAN 1.6 FSI
Двигател: BAG

Мнениеот krasi_soft » Пет 20 авг 2010 13:16

Наистина е голям проблем с тея механизми,днес съм се заел да си правя нова ролка и 6е смнявам жилото,но все още чакам резултат дали ще може да се напраи нова отливка на ролката,но се надявам с повече търпение да го оправя :)))

silvesterjunior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silvesterjunior » Пет 20 авг 2010 16:18

а няма ли как да се сменят с обикновени стъкла с врътки да се реши проблема веднъж завинаги :) Че тази екстра ел. стъкла се оказва проблемна :)

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Съб 21 авг 2010 21:45

Преди година и половина като си купих колата(Поло 6N2 2000 г.) още първия ден вечерта ми се повреди механизма на дясното стъкло. Направо взех втора употреба, смених и до момента няма проблем с него. Обаче миналата зима ми се повреди и на шофьорската врата(като освен, че не се сваля ел. стъклото от тогава не ми работи и подгряването на дясното огледало... странно...). Не съм ровил да гелдам защо. Знаейки тук от форума, че това си е проблем на половерите реших да си карам така... зимата ако се наложи отварям дясното а лятото съм на клима и не е проблем, поне за момента докато е здраво дясното :-) Знам, че това не е решение на проблема, но при положение, че е дефект влизаме във филма със смяна през няколко месеца....

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 22 авг 2010 9:31

Колегата. Имам две здрави ролки , и ще ти дам координати на човека който ще ти направи жила , със каквато дължина е необходимо, със каквото нитване в краищата трябва. Потърси ме на лични, или ми се обади на 0887579271- Петър се казвам. Ще ти ги подаря тия ролки , няма проблем.

nikd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikd » Съб 10 ное 2012 19:50

Здравейте колеги виждам, че темата е за ел. стъкла на VW Polo и тъй като не намерих нещо по моя проблем реших да пиша тук. Имам Polo 1.4 16v 2000г. от известно време лявото предно стъкло при автоматичен режим се вдига до горе и после слиза надолу до някъде. Всъщност нали има такава предпазна система ако има нещо което да възпрепятства вдигането стъклото да се свали надолу. Как да го оправя да не слиза надолу след като се затвори. Не знам дали се регулират или проблема е другаде. Имах проблем с бутоните единият не работеше за дясното стъкло само го вдигаше. Купих бутони от VW и смених и двата бутона на шофьорската врата, но проблема при лявото остана всъщност понякога не го прави и си е ОК.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”