Polo '96 1.6, 75hp - гасне при студен/незагрят двигател

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
euphoric
Автомобил:
Двигател:

Polo '96 1.6, 75hp - гасне при студен/незагрят двигател

Мнениеот euphoric » Нед 28 окт 2012 20:50

Здравейте колеги! От известно време колицата взе да прави "магарии". Както съм споменал в заглавието - когато я запаля при студен/незагрят двигател - оборотите започват да падат, почва да се "дави/хълца" - и гасне. Направих и клип (не е с много добро качество, но все пак мисля, че всичко необходимо си личи).

п.п: Към края на клипа също се вижда, че когато подам газ - оборотите падат до към 800 (много често е стигала и до 400-500) и изведнъж започва да дига, което също е проблем.

п.п2: Колата е с ГИ от приблизително 5 месеца, и от тогава насам е карана само на газ (минал съм около 4500-5000 км.)

Благодаря предварително, и се надявам да не е нещо сериозно! :roll:

euphoric
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo '96 1.6, 75hp - гасне при студен/незагрят двигател

Мнениеот euphoric » Нед 04 ное 2012 16:41

Колеги, помогнете де. Отказвам да повярвам, че проблема е "непознат" за Вас :012:

Evasion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Evasion » Пон 05 ное 2012 16:41

euphoric написа:Колеги, помогнете де. Отказвам да повярвам, че проблема е "непознат" за Вас :012:

И аз се запознах наскоро - от една-две седмици - с този проблем. Гася, паля отново и проблема изчезва. Не си го слагам много на сЪрце :beer

euphoric
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот euphoric » Пон 05 ное 2012 18:15

Evasion написа:Гася, паля отново и проблема изчезва.

True, но все пак - проблем е, притеснявам се и искам да го отстраня. :beer Ще се радвам ако ми намерите и решение :обичам ви

Потребителски аватар
TodorSlavkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TodorSlavkov » Вто 06 ное 2012 14:36

Здравей колега,
при мен миналата година зимата около Декември се появи подобен проблем. Паля, вдига обороти и веднага гасне и остава да ми свети лампата на акумолатора. Проблема се появяваше и на загрял двигател. От начало си помисих че е акумулатора, след това бобината, след това ми казаха колеги стъпково моторче и още 330 други работи. Оказа се обаче че е алтернатора. След като го ремонтираха вече 5 месеца проблема не се е появявал. В сервиза където си подържам колата механиците казаха че проблема се появявал от това че е бил почнал да заминава лагерите на алтернатора.

Желая ти успех!
Поздрави

Потребителски аватар
kristian18t
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian18t » Вто 06 ное 2012 14:43

Колега,
Може дросела да ти е за чистене. Провери също и състоянието на стъпковото моторче, а ако проблемите не изчезнат виж алтернатора, както каза колегата по-горе.
Успех!

Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Мнениеот shotoman » Чет 15 ное 2012 17:23

Като за начало намери къде и я закачи на диагностика да видиш дали ще даде грешка. Много често проблемът е в TPS-а. Аз съм със същия мотор и с ГИ, вече съм патил с тея обороти. При мен го правеше и при студен и при топъл двигател. Ако е от него проблемът се решава с "нов" TPS от някоя автоморга. За чисто нов не питай, че ще ти стане лошо scare

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”