как се сменя бензинопровода на резервоара

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
flameman5
Автомобил: Polo + Leon TDI
Двигател: AHW 2000 + ALH 2004

как се сменя бензинопровода на резервоара

Мнениеот flameman5 » Съб 04 окт 2008 19:57

Здравейте, днес бях на реглаж на предницата след смяна на амортисьори и забелязах, че е текъл бензин от маркуча, който влиза в бензиновия филтър. Като се прибрах вдигнах колата на два чукана, за да сменя скобичката, като се надявах старата да се е охлабила. След като я смених запалих и отново прокапа. Свалих пак маркуча одрязах малко, за да премахна деформираната част и отново стегнах. Оказа се, че отново прокапва и като разбутах маркуча външния му слой започна да се разпада. Явно от излизащия бензин се е разложил. Сега проблема е, че много се скъси и дори да е здрав по-навътре не мога да го огъна. Назад виждам че продължава метална тръба. Имате ли идея как мога да се справя с проблема без да свалям резервоара и да сменям целия бензинопровод. Според мен е този който излиза от резервоара съдейки по стрелката на филтъра, освен ако не са го монтирали обратно в сервиза :). Гледайки отзад на колата теча се пада от дясно.

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Чет 09 окт 2008 8:12

Никой ли не се е сблъсквал с такъв проблем или подобен? Искам да разбера лесно ли се сваля резервоара и дали да смена целия бензинопровод от резервоара до филтъра или мога да се размина само с разкапсоловане на връзката между металната тръба и маркуча и да сменя само маркучето?

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Нед 09 ное 2008 17:56

Продължавам темата с нов въпрос , защото все още не мога да се справя с теча на бензин. Сложих удължение на маркучето което е от резервоара към бензиновия филтър и на стругар направих преходник от единия маркуч към другия, защото са с различен диаметър. Но теча продължава и вече наистина не мога да си обясня какво е това голямо налягане. След като съм изгасил вече колата се задържа някакво много високо налягане в бензинопровода и не мога да си обясня дали трябва да бъде така или нещо на моето Поло не му е наред. Докато отпусна леко скобичката и изцърква под високо налягане малко бензин, направо го разпрашава. Нормално ли е това?????
П.П. има ли вероятност преди 5000км да са ми сложили обратно бензиновия филтър като го смених и това да е причината или да се е задръстил с нещо??? Въпреки че ако е запушен колата трябва да не върви добре или да прекъсва, а тя си върви перфектно.

Потребителски аватар
flameman5

Re: как се сменя бензинопровода на резервоара

Мнениеот flameman5 » Нед 18 ное 2012 10:34

Връщам една стара моя тема, в която май само аз съм писал :), но в момента отново се нуждая от малко помощ. Отново протече бензин от маркуча преди бензиновия филтър и вече ще се наложи да свалям резервоара, за да сменя маркуча заедно с металната тръбичка излизаща от резервоара. за целта имам следните питанки:
- как се сваля резервоара, трябва ли да спазвам някаква последователност и да внимавам с някой детайли, за да не направя по-голяма беля;
- след като го сваля как се демонтира изходящата тръбичка, някой правил ли го е това, не намерих инфо във форума;
- от къде мога да намеря тръбичката с маркучето, по моргите поне до сега не съм открил;

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Нед 18 ное 2012 12:07

flameman5 написа:Връщам една стара моя тема, в която май само аз съм писал :), но в момента отново се нуждая от малко помощ. Отново протече бензин от маркуча преди бензиновия филтър и вече ще се наложи да свалям резервоара, за да сменя маркуча заедно с металната тръбичка излизаща от резервоара. за целта имам следните питанки:
- как се сваля резервоара, трябва ли да спазвам някаква последователност и да внимавам с някой детайли, за да не направя по-голяма беля;
- след като го сваля как се демонтира изходящата тръбичка, някой правил ли го е това, не намерих инфо във форума;
- от къде мога да намеря тръбичката с маркучето, по моргите поне до сега не съм открил;

Това са дифтунгите... смени ги, някви стинки са и всичко ще се оправи, ако тече от там само.

Потребителски аватар
flameman5

Мнениеот flameman5 » Нед 18 ное 2012 21:34

Не е дифтунги. Прекъснато е маркучето между бензиновия филтър и тръбичката, която излиза от резервоара. Проблема е, че маркучето е капсуловано към тръбичката и не може да се подмени само то. Не може и да се снади, защото го скъсявах и снаждах 2-3 пъти вече и стигнах до капсуловката с тръбичката, за това варианта според мен е само един - сваляне на резервоара и подмяна или някаква импровизация, но задължително след демонтаж. Въпросите ми си остават актуални :)

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Нед 18 ное 2012 22:17

Най-добре отиди на майстор да ти погледне проблема, във форума - трудна работа... мога да ти дам един телефон на ЛС, ще свършиш работа ;)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”