VW Polo III, Typ 6N 1.0 бен. 50 литра в 45 литров резервоар?
-
uomoto
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
Re: VW Polo III, Typ 6N 1.0 бен. 50 литра в 45 литров резервоар?
2 пъти слагам от OMV и ми свършва бензина много по-бързо, отколкото от РОМПЕТРОЛ...

- miitaka
- Автомобил: POLO 1.0 i
- Двигател: AER 1998
45 л. е този резервоар,и аз карам такъв змей ! 

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Верно ли бе, колеги?
Не би ме учудило ония в бензиностанциите да правят шашми с бензиномерите.
Не разчитайте много на проверяващите органи.
Както предложи някой, ако може да се намери някоя 10 литрова разграфена туба и да се пробва с нея... Палежите свършиха, така че няма кой да прави въпрос.
Не би ме учудило ония в бензиностанциите да правят шашми с бензиномерите.
Както предложи някой, ако може да се намери някоя 10 литрова разграфена туба и да се пробва с нея... Палежите свършиха, така че няма кой да прави въпрос.

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:[quote="moimoimoi[list][/list],ама имам един бензин дето е с малко дизел вътре
Я обясни пак
случва се да сеобърка пистолет-а на колонката
та един тираджия при почти празен резервоар си налял 400литра шел ви-повер рейсинг и се чудеше ко да го прави понеже сам си беше наливал и от шел не го искаха обратно че имал малко нафтица вече вътре, и аз като съвестен гражданин реших да отърва турския тираджия от проблемите му като го купя за 400лева всичкото,два часа се дърпаше...ама накрая се нави инъче трябваше да го плаща всичкия и да го хвърля,пък така малко по малко му е набутването,то и аз го разреждам за всеки случай 50 на 50 с чист бензин за всеки случай
-
anev13
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,при мен се случи същото преди месец.Имам VW Polo 6N2 1.0 50 к.с. Аз съм в Португалия напълних в резервоара който по данни е 45 литра с резервата напълних 53 литра а имаше още няколко литра в него.Изпратих имеил на фирмата доставчик на горивото с копие на фактурата и снимми на колата и копие от данните на колата и след 3 седмици получих отговор ,че след проверката всичко е нормално на въпросната бензиноколонка и не е имало продадено повече гориво от показаното.И съм платил колкото са ми сипали не съм излъган.А и безиноколонките са им авторегулируеми. И наистина след това направих 800 километра.И пак остана малко.При нормално каране минавам около 650км.От 3 години този е първи път в който пълня повече от 47/48 литра.Предполагам,че резервоарите побират повече или имат по голям обем и при някой условия температура или наклона на колата могат да съберат повече литри бензин.
Преди да тръгна към морето миналият месец, при светеща лампа за гориво, в ОМВ на "Опълченска" и "Цар Симеон" едвам събрах 42 литра макс моушън 95. Пък как събирате 50+ литра - не знам... Освен лампата за гориво да светва, когато в резервоара останат 10 литра. Колата ми е Поло 1000, 6N1, AER двигател.
- miitaka
- Автомобил: POLO 1.0 i
- Двигател: AER 1998
Re: VW Polo III, Typ 6N 1.0 бен. 50 литра в 45 литров резерв
Точно така е и при мене !
-
nasko0906
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: AEX 1995
Re: VW Polo III, Typ 6N 1.0 бен. 50 литра в 45 литров резерв
Здравейте,
Ше споделя моите впечатления от вместимостта на резервоарите на коли от VAG. Имам Шкода Фабия 1.6 TDI-CR (2011) и Поло 6N AEX 95 г. Преживяванията ми бяха с Шкода-та. Лятото на 2012-та, както колегата създал темата, спирам на ОМВ малко над резерва, преди да ми е светнала лампата. По каталог резервата на Фабията е 7 литра, като пак там е посочено, че целият резервоар 45 литра. Т.е. при спирането на бензиностанцията би трябвало да имам "празно" място около 38 литра. Наливат ми обаче 52 литра дизел, което ме втрещи.
Ако колонката им работи правилно, това трябва да означава, че резервоарът е побрал близо 60 литра - 52 нови и резервата 7 литра. Бензиностанцията не беше далеч от вкъщи, взех сервизната книжка ръководството за употреба и се върнах в бензиностанцията.
След двудневен спор с мениджъра на бензиностанцията ми върнаха парите за горивото над 38 литра до 52 литра.
Въпреки това, по време на годишното обслужване на колата в "Еура Тек" попитах хората от сервиза колко гориво може да събере колата. Един от приемчиците каза, че абсолютно на макс, може и да събере към 60 литра, нищо, че пише 45 в ръководството, НО подобно превишаване създава рискове за автомобила, които честно казано, забравих, беше свръзано нещо с нафтата и някакъв клапан.
Та на въпроса на колегата, доколкото Фабия и Поло имат сходно устройство, не бих се учудил да можбе да събере над 45-те литра съвсем спокойно, така че не се занимавай с измервания и замервания. Засечи си километража и ако направиш повече километри от обичайното, значи не са те излъгали. Аз мога да кажа, че действително тогава направих повече километри, отколкото обикновено с пълен резервоар, при аналогични пътни условия.
Останете със здраве!
Ше споделя моите впечатления от вместимостта на резервоарите на коли от VAG. Имам Шкода Фабия 1.6 TDI-CR (2011) и Поло 6N AEX 95 г. Преживяванията ми бяха с Шкода-та. Лятото на 2012-та, както колегата създал темата, спирам на ОМВ малко над резерва, преди да ми е светнала лампата. По каталог резервата на Фабията е 7 литра, като пак там е посочено, че целият резервоар 45 литра. Т.е. при спирането на бензиностанцията би трябвало да имам "празно" място около 38 литра. Наливат ми обаче 52 литра дизел, което ме втрещи.
Ако колонката им работи правилно, това трябва да означава, че резервоарът е побрал близо 60 литра - 52 нови и резервата 7 литра. Бензиностанцията не беше далеч от вкъщи, взех сервизната книжка ръководството за употреба и се върнах в бензиностанцията.
След двудневен спор с мениджъра на бензиностанцията ми върнаха парите за горивото над 38 литра до 52 литра.
Въпреки това, по време на годишното обслужване на колата в "Еура Тек" попитах хората от сервиза колко гориво може да събере колата. Един от приемчиците каза, че абсолютно на макс, може и да събере към 60 литра, нищо, че пише 45 в ръководството, НО подобно превишаване създава рискове за автомобила, които честно казано, забравих, беше свръзано нещо с нафтата и някакъв клапан.
Та на въпроса на колегата, доколкото Фабия и Поло имат сходно устройство, не бих се учудил да можбе да събере над 45-те литра съвсем спокойно, така че не се занимавай с измервания и замервания. Засечи си километража и ако направиш повече километри от обичайното, значи не са те излъгали. Аз мога да кажа, че действително тогава направих повече километри, отколкото обикновено с пълен резервоар, при аналогични пътни условия.
Останете със здраве!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”