Катализатор Лупо
- alex929
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Катализатор Лупо
Купих едно Лупо 1.4 8V 2004 на което е махнат катализатора. Лупото е с 2 ламбда сонди които работят коректно. След като покарам бързо светва 4ека на таблото. Оказва се 4е след замяната на катализатора с резонатор втората сонда не от4ита правилни стойности. Има ли ре6eние на този проблем без поставяне на нов катализатор разбира се ?
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Катализатор Лупо
Аз почти съм на път да премахвам моят катализатор (и аз съм с 2 ламбди) до колкото бях чел има 2 варианта:
-единият е по някаква схема по която се връзват жичките на л. сондата, но нямам спомен в коя тема го бях чел и имаше 1 колега, който беше постнал даже и схемата по която трябва да се свържат жичките.
-вторият вариант е софтуерно да се изолира, но къде и как могат да ти го направят нямам идея.
Т.е. може да се оправи проблема, но трябва да се разтърсиш с търсачката за хора, които могат да ти свършат тази работа.
След като оправиш проблема пиши в темата къде и как са го направили, че и на мен ще ми е полезна информацията.
-единият е по някаква схема по която се връзват жичките на л. сондата, но нямам спомен в коя тема го бях чел и имаше 1 колега, който беше постнал даже и схемата по която трябва да се свържат жичките.
-вторият вариант е софтуерно да се изолира, но къде и как могат да ти го направят нямам идея.
Т.е. може да се оправи проблема, но трябва да се разтърсиш с търсачката за хора, които могат да ти свършат тази работа.
След като оправиш проблема пиши в темата къде и как са го направили, че и на мен ще ми е полезна информацията.
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
На кабела на втората сонда се бодва едно съпротивление 1мегаом -черния и белия са за подгряването на сондата триеш грешката и караш ролята на втората сонда е да следи дали ти е там катализатора -екология 

- alex929
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
anonimko написа:На кабела на втората сонда се бодва едно съпротивление 1мегаом -черния и белия са за подгряването на сондата триеш грешката и караш ролята на втората сонда е да следи дали ти е там катализатора -екология
Това означава , че сондата е с 3 кабела белия и черния не ги пипам третия го прекъсвам и слагам съпротивлението. Нещо по специално за съпротивлението овен да е 1мегаом?
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
С четири кабела е но незнам на кои от двата се слага съпротивлението един приятел ги прави така в Плевен на Пасат-ите и Голф-овете четворки а и някъде в форума имаше тема точно за пасат-а как се лъже сондата май бе в направи си сам.
- alex929
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
anonimko написа:С четири кабела е но незнам на кои от двата се слага съпротивлението един приятел ги прави така в Плевен на Пасат-ите и Голф-овете четворки а и някъде в форума имаше тема точно за пасат-а как се лъже сондата май бе в направи си сам.
http://www.volvo850.ru/sdelay/L2obman.htm
Дано стане тестове другата седмица.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”