:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Проблем при продължително спиране с VW Polo 1.9 sdi variant

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Flipshot
Автомобил:
Двигател:

Проблем при продължително спиране с VW Polo 1.9 sdi variant

Мнениеот Flipshot » Нед 11 авг 2013 12:52

Напоследък се появи проблем със спирачната система. Още от преди, при натискане на педала в някакво средно положение се чува съскане, но ми казаха, че не е притеснително. Сега в последствие се появи следния проблем, при продължително спиране да речем от 120 до 0, колата намалява до един момент, в който педала стига до края и повече не спира. Когато намалявам преди завой или някакви по-кратки натискания на педала проблем няма и го усещам нормално като твърдост. При аварийно спиране с по-ниска скорост, колата спира безпроблемно, АБСа зацепва ако се налага. Лампата за АБС светва понякога, и изгасва след известно време. Също така при каране с по висока скорост волана тресе, не много но тресе. След по продължително каране, накладките поскръцват, въпреки че използвам спирачката доста умерено? Нивото на спирачната течност не намалява. В накладките има още живот, като я закарах в един сервиз, казаха че според тях няма проблем със спирането, но аз съм убеден, че не може да се разчита на спирачката, вече 2 пъти подминавам червен светофар защото не успявам да спра както трябва.. Това ми е първа кола и не мога да съм сигурен за усещането на педала, но ми се струва че при такова спиране не трябва педала да потъва до края.. Аз тъй или иначе ще ходя на друго място да я погледнат, но искам все пак да съм подготвен.

Благодаря предварително.

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Re: Проблем при продължително спиране с VW Polo 1.9 sdi vari

Мнениеот ninkotv » Нед 11 авг 2013 13:47

Щом не се губи спирачна течност, а педала пада при продължително спиране, най-вероятно са се износили гумичките на помпата. Ако проблема беше в спирачните цилиндри, щеше да тече. А за тресенето на волана първо балансирай гумите, защото най-често това е проблема.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Нед 11 авг 2013 15:00

ако не си сменял спирачна течност маи е време да го направиш и едно обезвъздушаване на системата

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 11 авг 2013 17:04

И обезвъздушаване на съединителя също! Помпата е отдясно като застанеш с лице пред колата,долу при скоростната кутия,държи се контра с ключ 13 и с 12 се развива(може и да бъркам за номерата,ще погледнеш допълнително). Чакаш да потече малко спирачна течност без прекъсване и завиваш обратно. Това в случай,че е с хидравлика на съединителя....

Flipshot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Flipshot » Пон 12 авг 2013 8:09

А какво общо има съединителя със спирачната система?

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Мнениеот ninkotv » Пон 12 авг 2013 21:25

Общото със съединителя е, че ползват едно казанче за спирачната помпа и за помпата на съединителя.

Flipshot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Flipshot » Вто 13 авг 2013 14:58

Проблемът се оказа в сервото, но не можем да намерим точно такова втора ръка - ATE 6K1614201L (това е номера който пише на самото серво) а каталожния би трябвало да е АТЕ 10.6350-3902.4, колата е с АБС. Ако някой има идея откъде може да се намери втора ръка нека сигнализира :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”