:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Polo 6N 1995г. Централно заключване проблем

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
VeSeliNcHoOo
Автомобил:
Двигател:

Polo 6N 1995г. Централно заключване проблем

Мнениеот VeSeliNcHoOo » Нед 10 юни 2012 4:52

Здравейте колеги, купих си модул за централно заключване.
това е схемата
09062012025.jpg
Схема

а това трябва да е моторчето на вратата
09062012024.jpg
Моторче

въпроса ми е как да ги свържа и къде се намира въздушния компресор ? За повече подробности мога да дам в детайли снимки.

Потребителски аватар
ata_nasov
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 6N 1995г. Централно заключване проблем

Мнениеот ata_nasov » Нед 10 юни 2012 6:44

Здравей.компресора трябва да е в багажника,зад кората на десния калник.

Потребителски аватар
VeSeliNcHoOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeSeliNcHoOo » Нед 10 юни 2012 7:05

Благодаря :beer сега ще отворя и ще го видя.Имаш ли си представа къде да свържа трите кабела (Бял, розов и оранжев) отгоре или отдолу и как да е подредбата им за моторчето става на въпрос ?

Потребителски аватар
VeSeliNcHoOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VeSeliNcHoOo » Чет 26 юли 2012 14:55

Започвам на ново историята с нови въпроси купих си компресор (понеже някой майстор) си го е харесал моя. Сега имам няколко въпроса и ако може някой да сподели схема на буксите кой кабел за какво е.

Ето снимки:
26072012055.jpg
Букса от шофьорската врата

26072012056.jpg
букса от компресора

26072012057.jpg
букса от компресора

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Чет 26 юли 2012 23:52

Не бърничкаи по кабелите от зад кво ша сложиш оправлението в багажника и ще му дърпаш + ли .Пипаи кабелите които излизат от шофиорската врата ( погледни ги кои цветове отиват на бравата)и управляват компресора долу в краката в ляво до бушоните излизат.Мериш на кои има + и с една карфица от него боцкаш един по един.Ще оцелиш кои отключа и кои заключа.

Потребителски аватар
Tihomircho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihomircho » Вто 19 фев 2013 12:31

Колеги аз карам поло 6n1 95г. преди когато отключвах колата, компресорчето на централното бръмчеше няколко секунди още, така карах някъде 3 годни, но сега започна да си бръмчи само без да отключвам или заключвам. Заключвам колата и след 30на минути се отключва сама може ли да ми кажете дали някой се е сблъсъквал с подобен проблем и каква може да е причината :neutral

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 27 фев 2013 9:15

Някъде има пробив по маркучите на вакуума за централното при мен бе на снадката между предна лява врата и колонката -прегледаи всики снадки за вакуума като тръгнеш от помпата на централното и минеш през ключалките на вратите където е закачен вакуума но много вероятно и да е в меката връзка на петата врата прегънат вакуум или пукнат понеже е пласмасов не е другите са гумени всики са от пласмаса и опуска ,а постояноното работене на помпата е че губи налягане което трябва да държи независимо дали е отклюена или заклюена колата.

Потребителски аватар
Tihomircho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihomircho » Нед 03 мар 2013 12:55

Оказа се че помпата беше пълна с вода (незнайно от къде :question ) платката беше окислена и някой писти дадени на късо (как не е изгоряла не знам :eek ) почистих цялата платка с ВД и подсуших стабилно сега работи без проблем вече втора седмица :th_up

vodnoto_cvete
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodnoto_cvete » Нед 03 мар 2013 16:33

да видим на мен да ли ще може да ми помогнете... уж не съм много руса, но ми трябва подробно обяснение къде да намеря това маркуче дето да мога да си отключа резервоара... преди няколко дни централното ми отказа.. аз идея си нямам какво да правя, а колата ми трябва неотложно всеки ден , не мога да заредя, а в момента нямам излишни средства за сервиз.... ако може някой да ми обясни как временно да закрепя положението....
само да вметна, че ми беше изгоряло бушончето , но го смених и пак не се оправиха нещата.... казаха ми, че някакво реле било повредено, но като е пневматично централното нещо не мога да навържа нещата.... ще съм ви благодарна, ако някой ме светне как стоят нещата .... и по като за жена обяснено ;)

Потребителски аватар
Tihomircho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihomircho » Нед 03 мар 2013 18:19

vodnoto_cvete написа:да видим на мен да ли ще може да ми помогнете... уж не съм много руса, но ми трябва подробно обяснение къде да намеря това маркуче дето да мога да си отключа резервоара... преди няколко дни централното ми отказа.. аз идея си нямам какво да правя, а колата ми трябва неотложно всеки ден , не мога да заредя, а в момента нямам излишни средства за сервиз.... ако може някой да ми обясни как временно да закрепя положението....
само да вметна, че ми беше изгоряло бушончето , но го смених и пак не се оправиха нещата.... казаха ми, че някакво реле било повредено, но като е пневматично централното нещо не мога да навържа нещата.... ще съм ви благодарна, ако някой ме светне как стоят нещата .... и по като за жена обяснено ;)

За каква кола става въпрос иначе най лесния начин е натягане с една отвертка но може да се повреди капака но иначе това е в най краен случай иначе централното ако си работи би трябвало да се отключи

vodnoto_cvete
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodnoto_cvete » Нед 03 мар 2013 18:50

колата е ПОЛО 96г централното неработи.... мен ми е ясно, че ако напъна с отверка и ще го отворя, но после няма как да го затворя пак, а квартала , в който живея не е от най-надеждните.... рових, гледах , но не открих никакъв начин за отваряне.... по пътя на логиката търсех някакво жило или нещо от сорта, в багажника... но без резултат... прочетох много инфо по форумите и все се говори за това, че можело да се "духне" в маркучето дето е към резервоара (на централното)...

Потребителски аватар
Tihomircho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihomircho » Вто 05 мар 2013 16:56

vodnoto_cvete написа:колата е ПОЛО 96г централното неработи.... мен ми е ясно, че ако напъна с отверка и ще го отворя, но после няма как да го затворя пак, а квартала , в който живея не е от най-надеждните.... рових, гледах , но не открих никакъв начин за отваряне.... по пътя на логиката търсех някакво жило или нещо от сорта, в багажника... но без резултат... прочетох много инфо по форумите и все се говори за това, че можело да се "духне" в маркучето дето е към резервоара (на централното)...

То може да се духне но с компресор но и ако се е пробило мехчето дето дърпа щифта за да се отвори пак няма да стане . Колкото до самото компресорче може и да се оправи ако не се оправи се изолира платката и се свързва директно (за съжаление не знам как ) а може и да е прекъснат кабел към него (например аз вчера разбрах,че имам и такъв проблем тъй като го разместих и пак отказа да работи но го оправих)според мен при толкова проблеми отиди направо на майстор

cecko_ggbg
Автомобил: VW Golf MK4 1.9 TDI
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот cecko_ggbg » Вто 13 авг 2013 22:16

Колега сподели в крайна сметка как станаха нещата(коя жица къде я върза),че съм на подобен хал и аз в момента.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 14 авг 2013 19:30

Tihomircho написа:Оказа се че помпата беше пълна с вода (незнайно от къде :question ) платката беше окислена и някой писти дадени на късо (как не е изгоряла не знам

Уплътни със силикон десен стоп. Гуменото уплатнение е остаряло

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”