:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

поло 2f резервоар

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
kronos555
Автомобил:
Двигател:

поло 2f резервоар

Мнениеот kronos555 » Чет 15 авг 2013 18:17

Здравейте, взех си едно Поло 2f купе 92" и започнах да го стягам, но днес установих че резервоара му е спукан на две места и капе бензин. Бихте ли ми казали от какъв модел vw мога да взема тази част или да търся точно за модела. Може ли да се запоява по принцип или да не се занимавам?

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: поло 2f резервоар

Мнениеот nosex » Чет 15 авг 2013 21:13

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=3849271#p3849271
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=3556912#p3556912
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p=3429745#p3429745

Здрасти, разгледай горните мнения.
На мен майстори ми казаха, че не може да се заварява.

kronos555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kronos555 » Чет 15 авг 2013 23:05

Искам да попитам още нещо, колата е с газова уредба и работи много добре на газ, а до днес и на бензин, но започна да прекъсва да падат оборотите и да гасне и много бавно набира. На моменти е добре и си набира нормално, имате ли идея от какво може да е?

И още един въпрос, колата я купих за 500лв. от една жена и в последствие разбрах че е ГТ 1.3 75hp, седалките са много запазени рекаро, много запазен волан трилъчев и мотора работи много тихо и гладко, газовата уредба е brc, само купето е в лошо състояние, та въпросът ми е, дали ако я продам ще мога да си върна до някъде парите които вече станаха към 700лв. със всичките ремонти?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 16 авг 2013 10:11

Зависи къде е спукан резервоара. По принцип изгниват от ръжда.
Ако е удрян може и да пукнат. Направи снимки на местата .
Може да се завари ,а ама "майсторите" не знаят как става.
Може и да се запои - почистват се добре местата около пукнатините /при свален резервоар/ и се калайдисват, но се прави на по-голяма площ калайдисването. Взема се месингова ламарин с дебелина 0,25-0,3 мм и се калайдисва от 1 та страна цялата, а от другата на 7-8 мм по всички краища. Когато се наложи заготовката от месинговата ламарина отвън габарита и трябва да има по6-7 мм калайдисана площ от резервоара. Налага се ламаринката и се загрява ,така,че да се разтопи припоя по нея и по резервоара. Работи се голям поялник нагряван с горелка. т.н. цигански поялник. Така съм си кърпил резервоара в далечното минало на Фиат 125 / той е плосък и разлят .
Сега продават и 2 компонентни лепила за бърз ремонт на резервоари тип фитил- размачкваш хубаво и нанасяш по предварително почистената и обемаслена пукнатина.

А относно заварката на резервоар съм гледал при стар майстор как става / немски възпитаник/ . Пуска се прахосмукачка да смучи от резервоара 20-30 мин и след това се заварява на работеща прахосмукачка - няма нито бум , нито огън.

Относно продажбата - сам си прецени дали да продаваш или да си я караш.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 16 авг 2013 14:08

Резервоар става само от Polo 86c моно или пълна инжекция

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”