Ел. стъкла Лупо
- golf II gti
- Автомобил: Jetta GL
- Двигател: RP
Ел. стъкла Лупо
Здравейте, колеги.Купих едно лупо и както всички знаете проблем със стъклата.От шофьорската врата се сваля пасажерското стъкло, но неможа да се вдига.Шофьорското стъкло въобще не реагира.Почистихме машинката и стъклата тръгнаха, но лявото се вдигаше на степени.Погледнахме машинката и се оказа че е сменена, но не е оригинална, а може би някаква китайска.Вчера копчетата пак отказаха.Въпроса ми е дали е от копчетата, от сменената машинка или от комфорт модула?
- Shamata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ел. стъкла Лупо
Колега най-вероятно ти отказват копчетата както беше и при мене (аз ги замених с нови и проблема изчезна). Най-добре си провери копчетата преди да предприемеш някакви мерки. Може да погледнеш тука ->> http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=211214
- golf II gti
Благодаря ти колега.Копчетата ги чистех и дясното стъкло тръгна,но лявото се качваше на степени.Сега пак отказаха.И аз се съмнявам в копчетата,но ако някой мисли нещо друго да сподели.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Колега, махни кората и виж водачите, щом се качва на степени значи не е центровано, както трябва и криви. Когато запъва пък загрява машинката и тя спира, това е защита да не изгори.
Аз имах такъв проблем, виж зад кората какво е положението, явно стъклото запъва и не го мъчи много да не ти изгори моторчето.
Самото стъкло се движи на едни релси и тези водачи са едни пластмасови пластини, които захващат стъклото за релсата. Пластмасата старее и се цепи и стъклото тръгва леко на криво и заяжда. Продават се по авточастите, аз си купих от Авто + за 15 лв. парчето, направо ги смених и двете.
Махай кората и виж, защо запъва стъклото.
Като спрат да се движат стъклата, изчакай малко да изтине моторчето и пак ще тръгне, щом се движат, реагират значи не е от бутоните.
Махни/издърпай гофрираните гумени връзки към вратата за всеки случай, махат се лесно и виж за прекъснат кабел, на мен ми се беше прекъснал кабела за колонката и свалях излишно кората.
Аз имах такъв проблем, виж зад кората какво е положението, явно стъклото запъва и не го мъчи много да не ти изгори моторчето.
Самото стъкло се движи на едни релси и тези водачи са едни пластмасови пластини, които захващат стъклото за релсата. Пластмасата старее и се цепи и стъклото тръгва леко на криво и заяжда. Продават се по авточастите, аз си купих от Авто + за 15 лв. парчето, направо ги смених и двете.
Махай кората и виж, защо запъва стъклото.
Като спрат да се движат стъклата, изчакай малко да изтине моторчето и пак ще тръгне, щом се движат, реагират значи не е от бутоните.
Махни/издърпай гофрираните гумени връзки към вратата за всеки случай, махат се лесно и виж за прекъснат кабел, на мен ми се беше прекъснал кабела за колонката и свалях излишно кората.
- golf II gti
Благодаря ти колега.Ще видя какво ще направя и ще пиша до къде съм 

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Има ли някакво развитие , защото и аз имам подобен проблем като твоя , да не кажа , че е същия ...
- mmkosev
- Автомобил:
- Двигател:
При демонтажа свали внимателно найлона на вратата.И като приключиш внимателно го залепи.За да няма после тема влиза ми вода в купето.Успех с ремонта.
- golf II gti
Копчето беше свалено и почистено основно.Сега всичко работи, но лявото стъкло продължава да слиза на степени.Ще трябва да проверя и водачите на стъклото.
Аз мисля,че имаха някакво обучение на бутоните на ел. стъклата.Запознатите да кажат.
- golf II gti
Може и да имат, но дясното стъкло го сваля както трябва.Ако може запознатите да кажат?
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Колега, какво стана, прегледа ли водачите?
Има вероятност, ако са здрави, да не е центровано правилно стъклото. При мен го сложиха в сервиза и пак така запъваше. Единият образ ми вика, че тези водачи не били за това стъкло, но вече имах опит и им казах да центроват стъклото. Разхлабваш болтовете на металните пластини на водачите, там където държат стъклото и го вдигате в затворено положение, един трябва да държи и леко да натиска, докато другият подпъхва пластините и завива болтовете на държачите на стъклото, според мен проблема ти е, че трябва да се фиксира стъклото.
А по въпроса за "обучението", това направо ми се струва несериозно.
Все пак не караме космически кораби. То и аз така, чул недочул, реших да си обучавам дросела след всяко сваляне на акумулатора.
Има вероятност, ако са здрави, да не е центровано правилно стъклото. При мен го сложиха в сервиза и пак така запъваше. Единият образ ми вика, че тези водачи не били за това стъкло, но вече имах опит и им казах да центроват стъклото. Разхлабваш болтовете на металните пластини на водачите, там където държат стъклото и го вдигате в затворено положение, един трябва да държи и леко да натиска, докато другият подпъхва пластините и завива болтовете на държачите на стъклото, според мен проблема ти е, че трябва да се фиксира стъклото.
А по въпроса за "обучението", това направо ми се струва несериозно.

Все пак не караме космически кораби. То и аз така, чул недочул, реших да си обучавам дросела след всяко сваляне на акумулатора.

- golf II gti
Не ми е останало време, но и аз мисля че е от водачите.Като ми остане време ще пробвам и ще пиша.Машинката е сменяна и затова си мисля, че е от водачите.
- golf II gti
След нагласа на водачите, вече всичко е наред 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”