:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Подложка за повдигане на задницата.Къде?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Golf_Mon
Автомобил: BMW E90 320i Ibiza 6k1
Двигател: бензинов

Подложка за повдигане на задницата.Къде?

Мнениеот Golf_Mon » Чет 29 авг 2013 0:15

Здравейте, първоначално имах подложки ПОД тарелката на задните амортерс. около 3 см и стойката беше ОК. Смених задните амортесиори с новички , обаче тарелката е НЕподвижна и неуспях да сложа пак втулките, какъвто беше замисълът. Трябва да се изработи метална втулка НАД тарелката и с нея да контактува пружината долния край / размерите са цилиндър диаметър 8см/3см дебелина и дупка за стеблото за да се "наниже"/. Трябват ми 3 см повдигане. Колата е Сеат Ибиза 9/1995, пружини от Голф 2/3 задни не стават , пружините на сета-а са по тесни и по широките опират в дъното на багажника и не е ОК. С гумени "гребени" не е оферта -тъй като пружината е по тясна тя е на около 1 см от стеблото на амортесйора, и опира в прахоловителя и гофретения протектор.
Единственият вариант е - метална подложка под пружината над тарелката. Ако някой има как да изработи или се занимава с такива неща и е от София /и околността/ нека пише ЛС или тук в темата. ще съм АДСКи благодарен, вместо да се кефя на новото окачване -немога да гледам овисналото "дупе" :banghead

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Re: Подложка за повдигане на задницата.Къде?

Мнениеот ninkotv » Чет 29 авг 2013 8:04

Не е нужно да се свалят тарелките. Просто сложи над тарелката втулка, а над втулката друга тарелка. От някоя автоморга може да си свалиш от непотребни амортисьори, само гледай да са със същия диаметър. Миналия месец на комшията правихме точно същото упражнение, че и неговите амортисьори бяха така.

Потребителски аватар
Golf_Mon

Мнениеот Golf_Mon » Чет 29 авг 2013 10:30

Е златен си. Това не бях се сетил. Сега ще видя от старите дали диаметъра на тарелката е еднакъв

Потребителски аватар
Golf_Mon

Мнениеот Golf_Mon » Вто 03 сеп 2013 15:37

Няма да стане с втори чиниики , трябва да се разширят с около 4 мм - това ще доближи централният отвор до фабрични прорези на самата чиния и ще се отслаби конструкцията. Продават се нови - 11 лв бр. Варианта който намерих е в каучукови подложки над чинииката под пружината. Идеята взаимствах от офроуд форума. Съврзах се с човек , който ми изработи 2 бр тампони - 30 мм високи , 95мм диаметър с вътрешен отвор 37мм за да се наниже на стеблото . Цената е 5 лв бр без таксата на Еконт. Ще приложа снимки като ги монтирам.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 03 сеп 2013 16:45

иня ден повдигах едно поло и вместо втулки ползвах стари лагери 208 и 308,отвора е 40мм и влиза перфектно,аз сложих по три лагера от всяка страна и повдигането стана към 6 см,за по малко повдигане -по малко лагери

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”