Предно стъкло.
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Предно стъкло.
Като вали дъжд и като работят чистачките точно пред шофьорския орлов поглед остава петно от замазани водни капки.Три пъти сменях чистачки.Трих,мих с какво ли не пустото му стъкло и пак на същото място остава това и ме дразни,че пушек се вдига.Не може да е от чистачката.Имам чувството,че точно там е огънато стъклото навътре и не може да се чисти.Има ли по принцип средство,с което да се чистят мазнини и такива боклуци от стъклата?Ако евентуално там е наслоена някаква мазнотия,разбира се и аз не съм можал да я изтрия с бензин,спирт и течност за миене на прозорци.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Ха-Ха - От 3 години се борех със същият проблем!!! Миналата седница намерих решението(обяснението) на това чудо. Просто хванах другата чистачка и я преместих с 10 см на горе и сега като не работят чистачките ,двете не лежат в една линия ,но пък шофьорската чистачка работи перфектно. Обяснението ми е ,че след амортизация на лостовете и шарнирчетата на самото устройство се получава по-голям натиск на нешофьорската чистачка което става за сметка на другата. И така точно където ти е погледа чистачката не натиска достатъчно и остава тъй псуваното от мен петно
.
По този начин промених разпределението на натиска между двете чистачки и сега нямам проблем!!!

По този начин промених разпределението на натиска между двете чистачки и сега нямам проблем!!!

- porko
Anbuch написа:Ха-Ха - От 3 години се борех със същият проблем!!! Миналата седница намерих решението(обяснението) на това чудо. Просто хванах другата чистачка и я преместих с 10 см на горе и сега като не работят чистачките ,двете не лежат в една линия ,но пък шофьорската чистачка работи перфектно. Обяснението ми е ,че след амортизация на лостовете и шарнирчетата на самото устройство се получава по-голям натиск на нешофьорската чистачка което става за сметка на другата. И така точно където ти е погледа чистачката не натиска достатъчно и остава тъй псуваното от мен петно.
Anbuch,извади я от шлиците и я завъртя на десет сантиметра и после я наби пак на шлиците ли?При мен май са омекнали пружините.Ще опитам първо с тях.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
porko написа:Anbuch,извади я от шлиците и я завъртя на десет сантиметра и после я наби пак на шлиците ли?
Значи.. под шлици подразбирам тези ,(да го нарека )шпилки на които е хванато рамото на чистачката и е стегнато с гайка.(Съжалявам

Не, просто и развих леко гайката на шлица и я вдигнах с ръка. За 30 секунди става. Преди време мислех ,че на шофьорската ми чистачка е превъртяло рамото в шлиците и я свалих. От вътре на рамото набих много центърчета.След което я набих в шлица и стана вечна спойката (няма да мръдне никога). Но резултат нямаше никакъв спрямо въпростното петно. Ако смяташ ,че е от пружината на шофьорската чистачка - размени ги двете заедно с рамената и дано да намериш решението на проблема.
Толкова нерви имах аз и искренно ти съчувствам...

- porko
Re: Предно стъкло.
porko написа:Като вали дъжд и като работят чистачките точно пред шофьорския орлов поглед остава петно от замазани водни капки.Три пъти сменях чистачки.Трих,мих с какво ли не пустото му стъкло и пак на същото място остава това и ме дразни,че пушек се вдига.Не може да е от чистачката.Имам чувството,че точно там е огънато стъклото навътре и не може да се чисти.Има ли по принцип средство,с което да се чистят мазнини и такива боклуци от стъклата?Ако евентуално там е наслоена някаква мазнотия,разбира се и аз не съм можал да я изтрия с бензин,спирт и течност за миене на прозорци.
Тъй.Дойдохме,видяхме,победихме.Проблема е отстранен със силиконовите ленти за чистачки от пазара за 3(три)лв.цифром и словом.Изтеглих гумените,нанизах силиконовите и сега капка вода не остава по стъклото.Даже при по-слаб дъжд трие на сухо:)Макар да е на пауза.Перфектно.Поздрави на всички.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”