Здравейте интересеува ме отговора на горния въпрос.
Къде е разликата между двата мотора. Знам, че конските сили са различни, но има ли разлика в скоростната кутия между двата мотора? Старата ще се закачи ли на новия мотор?
Разликата между стария и новия 1.4 16 v на Поло?
Re: Разликата между стария и новия 1.4 16 v на Поло?
Това въпрос смешка ли е .Кои 1,4 16 на поло има 75 и 100 коня и при 6Н0 6н1 и 6н2 и при 9н.Номер стар Номер нов двигател за да се видят разлики?
Извинявам се, явно избързах да пусна темата :)
По безинтересни причини в момента не мога да се добера до номера на стария двигател. Ще пиша когато успея.
По безинтересни причини в момента не мога да се добера до номера на стария двигател. Ще пиша когато успея.
Колеги мен също ме интересува разликата между 6н2 1.4 16в 75 AHW и 6н1 и 6н2 които са 1.4 16V (101 Hp) незнам кода на двигателя.От много време сам в дилема дали разликата е само в разпределителните валове и дали ако ги сменя моето ще стане 101 коня ако има някой който знае нека даде съвет. :)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
bi4me написа:От много време сам в дилема дали разликата е само в разпределителните валове и дали ако ги сменя моето ще стане 101 коня ако има някой който знае нека даде съвет. :)
Най-вероятно разликата НЕ е само в разпр.валове. Слагай валовете спокойно, колата ти няма да стане 100 коня, не се притеснявай

Колега мен питането ми е с цел да стане 100 коня ако ги сложа.Освен в валовете и дюзите и евентуално компа не виждам каде другаде може да е разликата. :)
-
- Автомобил: vw vento
- Двигател: ABU
Нa 6N1 101 кс. кодa нa двигaтеля е AFH
Няма да стане 74 киловата само с валове ,разлика на пръв поглед компютър( въпроса че при теб максимална мощност се достига при 5к а на 74 киловатовото 6к как ще стане номера с прекъсвача на 74 е на 7200 а при теб предполагам на 6200)и най-вероятно не е проверено има и в бутала биели и колянов вал в диаметъра на смукателни и испускателни клапани ще има разлика , ако така ставаше всичко ще е песен.Ето пример от къде са ми тези размисли Голф 1 1,6 75 коня и 1,6 110 коня на първо четене разлика в горивната система карбуратор механичен инжекцион 45 коня няма как да се докарат само с една инжекция .При него разликата е както съм изброил по горе.
В буталата и биелите не ми се вярва да има разлика но за клапаните е много вазможно. Добре де няма ли някакв начин да разбереме ...
- stefan4o
- Контакти:
Има, хванете се двама мераклии с тези два мотора и си разглобете взаимно колите. После вземете шублера и мерете това, което може да премерите 

Тоя начин е ясен тарсим нещо по лесно че за тоя едва ли ще има мераклии :)
- stefan4o
- Контакти:
За да получите точен и ясен отговор, трябва да намерите човек, който е разглобявал двата двигателя и то вероятно - едновременно и ги е сравнявал търсейки разликите. Иначе по ЕТКА всеки може да извади номер на бутало, сегменти, колянов вал, разпр.вал, клапани и т.н. но това едва ли ще ви е от голяма полза.
Прав си колега, но все пак затова е пусната и темата ако евентуално някой има се е зблъсквал с 2та мотора и може да даде съвет :)
-
- Автомобил: vw vento
- Двигател: ABU
вадите оригиналните номера на частите от ЕТКА и после проверявате взаимозаменяемост...това може да стане на сайта на евро 07 примерно,там търсите по код,отдолу на резултата излизат взаимозаменяемост а отстрани пише в кои автомобили се използва дадената част
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”