Polo 6N1, 1998 г., AER - проблем с оборотите на празен ход
-
- Автомобил:
- Двигател:
Polo 6N1, 1998 г., AER - проблем с оборотите на празен ход
Здравейте, имам лек проблем с вярната машинка. Не е голям, но дразни. Когато колата е на празен ход, или по инерция, оборотите мърдат (не е в оборотомера, усеща се и по двигателя), като понякога колата гасне. Забелязал съм, че при по-рязко подаване на газ и рязко увеличаване на оборотите, при отпускане на газта оборотомерът си пада на 0 и колата гасне, като после не може да запали без да й подам газ при запалването. Идеи от какво може да е и колко ще олекна, за да го оправя?
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Re: Polo 6N1, 1998 г., AER - проблем с оборотите на празен х
Дросел клапата или вакууми, скъсани маркучи. Виж си и горивото, прекъсва ли, имаш ли трудно палене? Точно така прави обаче дросел клапата, проблем с потенциометъра, играят ли ти оборотите - неизмерен въздух. Как е, като пуснеш консуматори?
Как е на студен двигател, държи ли си празния ход ако не подаваш рязко газ, а като загрее плават ли оборотите?
Може и помпата да ти прави въртели. Свещи, кабели, горивен филтър как са?
Как е на студен двигател, държи ли си празния ход ако не подаваш рязко газ, а като загрее плават ли оборотите?
Може и помпата да ти прави въртели. Свещи, кабели, горивен филтър как са?
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
ти луд ли си бе мой какви въпроси му задаваш... аз имам 1 въпрос-като загрее оборотите оправят ли се? почисти си дроселовата клапа виж в търсачката.
п.п. ето я темата www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=62348
п.п.2 като я изчистиш остави колата да поработо 10-15 мин на място без да я пипаш
п.п.2 като я изчистиш остави колата да поработо 10-15 мин на място без да я пипаш
-
- Автомобил: vag
- Двигател:
- Контакти:
колега много си мил много ги разбираш нещата явно ще умрат с сервизите с многознайковци като теб..................
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
човека задава въпрос, а друг му отговаря с още 10 ето тук влиза един моя подпис от друг форум -
Разликата между форумите по света:
В английския - питаш и ти отговарят.
В руския - питаш, отговарят ти и теб те питат нещо.
В българския - питаш и 1000 човека ти казват колко си прост, че питаш.
Разликата между форумите по света:
В английския - питаш и ти отговарят.
В руския - питаш, отговарят ти и теб те питат нещо.
В българския - питаш и 1000 човека ти казват колко си прост, че питаш.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
refresh4o написа:ти луд ли си бе мой какви въпроси му задаваш... аз имам 1 въпрос-като загрее оборотите оправят ли се? почисти си дроселовата клапа виж в търсачката.
Пич, това е форум, тук не отговарят професионалисти, а ентусиасти.Въпросите ги задавам за да разбера повече за проблема и с желание да помогна на база на моят проблемен опит. Да така се държи дросела, но може и да не е дросела, може да са съвсем други неща, за това първо се пита, а после се отговаря, без да се обиждат хората и колегите.
Не знам как е в другите форуми, но никъде не съм видял в английските форуми да се сипят обиди, тва е характерно само за българите, и на запад сме си такива, само българите се цакат един друг.
Винаги се отговаря със заучената фраза"Почисти си дросела" , а в повечето случаи, не е проблема в дросела.

Cheers!
П.С. По някой път като позагрее колата се оправя, защото това, което уплътнява се разширява!
- 10 Cent
- Автомобил: Polo 9N 1.4 TDI
- Двигател: AMF 75hp
emohelsing написа:Здравейте, имам лек проблем с вярната машинка. Не е голям, но дразни. Когато колата е на празен ход, или по инерция, оборотите мърдат (не е в оборотомера, усеща се и по двигателя), като понякога колата гасне. Забелязал съм, че при по-рязко подаване на газ и рязко увеличаване на оборотите, при отпускане на газта оборотомерът си пада на 0 и колата гасне, като после не може да запали без да й подам газ при запалването. Идеи от какво може да е и колко ще олекна, за да го оправя?
Колега на предната ми кола имах 100 процента същият проблем и ще ти кажа как го оправих. Взeх си един флакон B-55 http://opticom.bg/product.php?&product=50&lang=bg&lang=bg&lang=en поиздухах си дебитомера и почистих стъпковия мотор.Колата беше Алфа Ромео 156 1.8 Twin Spark. След тази процедура оборотите си ги заковаваше и забравих за този проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Леле трябваше май да пиша в bgmamma, тука тестостеронът на всички ни ще ни задуши :D Благодаря за отговорите, колеги, не е дроселова клапа, ще я водя тези дни на доктор (диагностика) да види къде е проблемът и като излезе диагноза ще пиша тук. Като загрее колата се оправя, но ако я изгася след това паленето не става без да подам газ, а за няколко секунди едва ли се охлажда това уплътнение. Вероятно е стъпков мотор, но ще чакам спецовете да кажат.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мене не ти работи/прекъсва датчикът за движение. Ама ако беше направил една свястна диагностика....
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”