Как се сменя семеринга на избирача на скоростите?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
bilder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bilder » Съб 22 мар 2008 19:44

Може ли някой да ми каже размерите на семеринга за 1.4АЕХ ?

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Re: Как се сменя семеринга на избирача на скоростите?

Мнениеот ohdan » Пон 28 окт 2013 21:11

Та по темата - Вместимоста и е 3.1 литра ( в смисъл няма да събере повече).

1. Не е нужно да източваш всичкото масло - то тече много слабо след изтичане на 1 литър.

2. Развиваш гайката дето държи лоста и почваш да чагъркаш вътре с някаква отверка/шило(може и да ти трябва и чук) докато го измъкнеш - набиваш новият ,наливаш си изтеклото масло. Съединяваш лоста ,но да е точно на същото място където е бил съеденен и преди (ако после има проблеми с избирането на скоростите го центиш наново)

3. Има ли смисъл да го правиш сам? Ще ти вземат 5-10 лв за цялата работа. Не си струва само цапането. Ще ти го направят за 15-тина минути[/quote]
По т.2- за тази гайка ли става въпрос?ИзображениеИ само тя ли?
Измъква се кое? Лоста без или със семеринга? За набиването, пак същия въпрос? За кое се съединява ,и как да разбера че е на същото място? От тук ли трябва да се избива(изважда), за този семеринг ли става въпроса? Изображение Извинявам се за многото въпроси, и наистина 5/10 лв. не са нищо за работата но при наличие на канал в къщи , смятам че бих могъл да си ги спестя тези макар и малко за някои пари?

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Вто 29 окт 2013 9:26

При дизелово поло проблема е същия. На първата снимка онова което си го показал се маха, развиваш болтчето, можеш да си бележиш с нещо но на гладко и мазно почти нищо не пише. При мен има на самия избирач вкопано къде да взеле това болтче. За твората снимка, да това е семеринг-а. За предпочитане е първо да му запишеш номера и с него в магазина или да си измериш диаметъра на оста и пак в магазина. Изваждането става почти на парчета или поне аз така ги вадя, но вече почнах по бързо да го правя. Приготви си едно парцалче да сложиш на мястото на семеринг-а да не капе масло. Новият го набивам с едно дорниче което съм си направил и леко причукване. По обратния ред нареждаш останалите неща и си готов.

Задължително си вземи 2 броя, ако не успееш от пъривия път, то ще си имаш за другия път когато ти потрябва.

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Мнениеот ohdan » Вто 29 окт 2013 14:08

Много ти благодаря колега за подробното обяснение :th_up

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”