POLO, 6KV2-Стружки в горивната рейка

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Pencp
Автомобил:
Двигател:

POLO, 6KV2-Стружки в горивната рейка

Мнениеот Pencp » Чет 14 ное 2013 9:23

Колеги, въпросният проблем възникна, след като смених горивния регулатор на бензиновата рейка.Забелязах че в казанчето ,на което лежи той е пълно с месингови стружки т.е. много малки жълтеникави частици!Явно мембранното филтърче вградено в горивния регулатор ги задържа.Опитах да ги почистя първо със спринцовка-изтегляйки бензина от казанчето,след това и спарцалче.Установих че след даване на контакт,казанчето се изпълва с бензин /което е нормално/,но отново със същите стружки в него!Забелязах също че излизат от тръбата на намираща се на входа на горивната рейка т.е. преди горивния регулатор. Въпросите ми са,кой е вероятният източник на тези стружки в рейката,могат ли да повредят бензиновите дюзи и може ли да се почистят по някакъв начин? Да спомена че горивният филтър е сменен с чисто нов оригинален,преди 1,5 год.Код на ДВГ -AFT,1,6,74kW/101к.с.,1999г.

borovesnik
Автомобил:
Двигател:

Re: POLO, 6KV2-Стружки в горивната рейка

Мнениеот borovesnik » Чет 14 ное 2013 10:13

смененият бензинов филтър оригинален ли е? Питам защото не-истинските части са по евтини, съответно качеството не е на ниво / конкретно филтърната хартия не е с необходимата пропускателна способност, тоест пропуска металните частици- струбки/ По точка 2ра - от къде може да идват стружките: бензиновата помпа как е: "плаче" ли като работи? Имам предвид не-характесни звуци.
и не на последно място: какво гориво спипвате; ползвате ли системата "туби", тоест дали зареждате от туби горивото?

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Re: POLO, 6KV2-Стружки в горивната рейка

Мнениеот Pencp » Пет 15 ное 2013 9:55

Филтърът е оригинален MANN-28лв. на 1,5год. от смяната. Сипвам гопиво от Лукойл, не експериментирам с туби.
Възможно ли е тези малки -месингови, според мен частици да са от старият горивен регулотор,който смених?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”