Поло 6N - Отвор под предното стъкло, над кората -за какво е?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
stefan_doc

Поло 6N - Отвор под предното стъкло, над кората -за какво е?

Мнениеот stefan_doc » Нед 02 дек 2012 11:59

Колата е Поло 97, 6 N, двигател АЕХ.
Колеги, ето две снимки.
Изображение
Изображение

На втората, на която е повдигната дългата пластмаса, по която се стича водата, се вижда един продълговат отвор, който е под стъклото и над кората, пазеща филтъра за купето. Отворът е всъщност прекъснатата косо червена линия.

Някой знае ли за какво служи този отвор?

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Поло 6N -Отвор под предното стъкло, над кората - за какво е?

Мнениеот freestyler911 » Нед 02 дек 2012 12:21

Ако не тече в купето и нямаш конкретен проблем, бих ти казал да не пипаш там.
Ако нямаш друга работа не я търси там....

Иначе я вентилационен отвор, я техническа фуга, я отвор от който да захванеш свалянето на стъклото ...

За какво точно ти е това питане ? Честно казано недоумявам...

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Нед 02 дек 2012 15:45

Не ми тече вода в купето, но надлъжната пластмасова лента ми е толкова надигната, че водата се излива изцяло под нея. И даже и да не тече през този отвор няма как някакво, макар и малко количество да не влиза през него, само че не зная къде отива...
И искам да знам дали мога да запуша временно този отвор, примерно с тиксо или е необходим като отдушник за нещо, макар че не се сещам кое и затварянето му ще доведе до проблеми.
Аз съм лекар и в медицината правило е проблемите да се предугаждат и предотвратяват, а не да се чака да се случат. Та и без видимо да влиза вода в купето може да отива някъде и да уврежда нещо.

И сега остава някой да ме пита защо не залепя надлъжната пластмасова лента към стъклото...

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 02 дек 2012 20:24

И сега остава някой да ме пита защо не залепя надлъжната пластмасова лента към стъклото...[/quote]

Става и с лепене mhihi но е доста играчка защото пластмасата се измята със времето 8) По добре не пипай нищо водата се оттича през отводнителните отвори стига да не са затлачени от боклуци :idea:

Потребителски аватар
    freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 02 дек 2012 20:27

Ще погледна как е при мене и ще ти пиша. По спомен капаците над филтъра на купето се затискат от една гумена лента която по спомен е залепена за стъклото, но нека погледна и пак ще пиша. Има и вариант да е сменяно твоето стъкло и да не са залепили гуменото уплътнение...

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Нед 02 дек 2012 20:35

Поръчал съм нова пластмаса, но мисля да я монтирам напролет. :wink:

Просто се чудя дотогава дали да затворя тази дупка да не влиза вода през нея. Иначе е както ти /Теодор/ казваш и няма проблем.

Не виждам други части там според ETKA - двете кори /лява и дясна/ се покриват отдолу от гумена лента, надяваща се на изправен метален ръб, а отгоре от коментираната надлъжна пластмасова лента. Тази лента пък влиза в една надлъжна гумирана плоска лента по цялата дължина на стъклото, която се вижда на снимката и е точно над отвора.

Потребителски аватар
    freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Пон 03 дек 2012 0:36

Що не налееш малко вода през отвора и да погледнеш дали не се изтича колко панелния филтър на купето , ако отива там е просто технически отвор и да го запушваш все е тая. Почисти си водосточните отвори в двата края на тази ниша с помощта на един тел 40-50 сантиметра.

Виж и това: viewtopic.php?f=7&t=300850

Потребителски аватар
    anonimko
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот anonimko » Чет 13 дек 2012 9:28

Просто не са ти сложили кората както трябва при смяна на филтъра на купето или ако е сменяно стъклото отдолу има улеи в които влиза долната пласмаса за да прилепне лаисната към стъклото - номера става като издърпаш малко назад цялата пласмаса и натискаш предния краи и буташ навътре цялата пласмаса докато тази късата пласмаса отдолу влезе в улея които се намира на декоративната лаисна на стъклото и прилепне към обзорното стъкло ,но не те съветвам в да го правиш сега в студа освен ако нямаш топъл гараж където да престои колата няколко часа и тогава направи тази процедура другото решение мини през някои сервиз за поставяне на стъкла .

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Чет 13 дек 2012 12:46

Купих си нова пластмаса, ще я сменя напролет.
    Старата как се сваля - с дърпане нагоре ли, или има чалъм? Имам предвид в двата края - в средата видно от снимката вече се е надигнала сама... :D

Потребителски аватар
    anonimko
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот anonimko » Чет 13 дек 2012 13:35

Не махаш гумата както при смяна на филтъра на купето надигаш кората отдолу тази пласмаса влиза в улей леко го изваждаш от него улея е по протещение на цялото стъкло и започваш да дърпаш към теб както е надигната под ъгъл.

Потребителски аватар
    hooligans
    Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
    Двигател: 1.6 AEE

Re: Поло 6N -Отвор под предното стъкло, над кората - за какв

Мнениеот hooligans » Вто 28 яну 2014 22:30

От къде си купи тази пластмаса? :redface

Потребителски аватар
    freelancer
    Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
    Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Сря 29 яну 2014 0:54

И на мен ми се бяха образували такива "технически отвори", аз по принцип нямам такива обаче. Беше ми се отлепила гумата, долу на предното стъкло и проявих доста фантазия, предполагам, че и други колеги имат подобен проблем с измятане на гумената лента.
    Първо пробвах да лепя гумата с разни секундни лепила, но не стана, просто не залепва, а и ако има леко напрежение въобще не става, та ползвах едно лепило тип маджун, казва се СЪН ФИКС, като пластелин е, смесват се две равни части, жълто и синьо, после го натиквам под гумата притискам и обирам внимателно излишното количество с една шпакла, става и със стъргалката за лед. Залепям го с тиксо и след, като се втвърди махам тиксото. Гумата беше и понацепена леко и затова, китнах цепките с лепилото, но тъй като е зелено, се наложи да го боядисам с черна боя за пластмаси, лепилото леко се минава с едно апликиращо ножче, да се подравни и да хване по добре боята и ефекта беше поразителен, май трябваше да снимам "ремонта". Който има отлепена гума, може да ползва моят метод. :smile

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Сря 29 яну 2014 9:00

hooligans написа:От къде си купи тази пластмаса? :redface

Поръчах я от Автоплюс, пристигна от Румъния за 10 дни, не е абсолютно същата като старата /лееко по-тесна/, но стана добре.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”