Polo 1.4 mpi - Хидравлична помпа съвместимост

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Polo 1.4 mpi - Хидравлична помпа съвместимост

Мнениеот freelancer » Пет 31 яну 2014 10:37

Здравейте колеги, имам едно леко виене/бучене, което е постоянно и първоначално реших, че е от алтернатора, обаче се оказа от хидравличната помпа, явно има нужда от ремонт, преди да е направила някоя беля.
Ползвах стетоскоп и звука, като го поставих на помпата беше, като от фуражомелачка, един гърлен. :biggrin
Смених хидравличната течност, но бученето си остана, така, че явно ще се прави или сменя с друга, за това се обръщам към вас със следният въпрос.
Намерих си втора употреба, от сеат 1.4 акк, обаче сеата е с климатик. Мисля, че помпата е същата, но май забелязах, че има разлика в баровете при коли с климатик и без.
Моето поло няма климатик и видях в ибей, че е 72 бара.
Не знам дали другата не е повече барове и се чудя дали ще стане.
Има ли разлика по принцип в баровете на хидравличните помпи при колите с климатик и без.

Тъй, като колата се кара всеки ден ми се иска, да си взема втора употреба и да я дам да я рециклират и проверят и след това само да мина да ми я монтират за по бързо, пък моята може и да не става за ремонт, така, че ми се иска да се подсигуря, а и цената е изгодна.
Мерси предварително за отговорите!

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Re: vw polo 1.4 mpi хидравлична помпа съвместимост

Мнениеот anonimko » Пет 31 яну 2014 12:10

Не би трябвало да има разлика независимо дали си с клима или не разликата е е ремъка е по-дълъг за да хване компресора на климатика а работното налягане е еднакво разликата е в ел.хидравлика и ремъчната.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”