Поло 3 2001г. - Махане на акумулатор
-
- Автомобил:
- Двигател:
Поло 3 2001г. - Махане на акумулатор
Здравейте,може ли да ми кажете какво е това върху акумулатора (на снимката), и как да го махна, за да си махна акумулатора. Като зазидано е,не помръдва. Би трябвало да има някакви щипки,но по никакъв начин не успявам да го помръдна. Благодаря за помощта предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Поло 3 2001г.
Ето и снимката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега, за много години на всички съфорумници.
Относно стартерната батерия - сваля се лесно. На пластмасовият капак от двете страни има крачета. / Горните две стрелки / Стискаш ги и се отваря капачето. Под него е скрита плюсовата клема. Има и един метален мост пак е +. С ключ 10 се отвиват 2 гайки. Всичко това е закрепено на метална основа, а тя от своя страна е захваната за батерията. Металната планка може да я свалиш като притиснеш с длан пластмасата надолу към батерията а с другата ръка с отверка леко разкрачваш металната планка-скоба там където съм показал със стрелките. От ляво на батерията има крепителна планка, развива се с ключ 13. После по обратен ред събираш. Това е. Успех

Относно стартерната батерия - сваля се лесно. На пластмасовият капак от двете страни има крачета. / Горните две стрелки / Стискаш ги и се отваря капачето. Под него е скрита плюсовата клема. Има и един метален мост пак е +. С ключ 10 се отвиват 2 гайки. Всичко това е закрепено на метална основа, а тя от своя страна е захваната за батерията. Металната планка може да я свалиш като притиснеш с длан пластмасата надолу към батерията а с другата ръка с отверка леко разкрачваш металната планка-скоба там където съм показал със стрелките. От ляво на батерията има крепителна планка, развива се с ключ 13. После по обратен ред събираш. Това е. Успех

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти много за изчерпателния отговор! Мисията успешна =)
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Ех, да ти имам проблема, колега!
Желая ти много безаварийни километри!

Желая ти много безаварийни километри!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”