Поло 9н 2002г - Проблем с хидравлика

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
georgir91
Автомобил:
Двигател:

Поло 9н 2002г - Проблем с хидравлика

Мнениеот georgir91 » Вто 18 фев 2014 8:53

здравеите.. от миналия ден нещо и стана на хидравликата... стана мн твърда.. "зацепва" особенно като трагна да навивам по рязко... в началото го прави само като навивам рязко.. но сега постоянно е така и имам чуството че става все по твърдо...
някакви идеи от къде да започна да търся... . и от къде да проверя нивото на течността.. защотото гледах гледах.,. не можах на видя казанчето къде се намира ? :)

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Re: проблем с хидравлика поло 9н 2002г

Мнениеот freelancer » Вто 18 фев 2014 8:59

Казанчето при мен се намира от страната на пасажера, една черна каничка, със зелена капачка, има воланче нарисувано!
Огледай си маркуча за високото налягане дали тече, виж рейката дали е омаслена, провери си течността. При теб хидравликата май е електрическа, застани пред колата и се ослушай за едно бучене(виене). За да го хванеш по лесно, вземи едни докторски слушалки и ги залепи на помпата да видиш дали ромоли. Би трябвало да имаш датчик на хидравликата също, ама той като се прецака, май падаха оборотите.

georgir91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgir91 » Вто 18 фев 2014 9:15

freelancer написа:Казанчето при мен се намира от страната на пасажера, една черна каничка, със зелена капачка, има воланче нарисувано!
Огледай си маркуча за високото налягане дали тече, виж рейката дали е омаслена, провери си течността. При теб хидравликата май е електрическа, застани пред колата и се ослушай за едно бучене(виене). За да го хванеш по лесно, вземи едни докторски слушалки и ги залепи на помпата да видиш дали ромоли. Би трябвало да имаш датчик на хидравликата също, ама той като се прецака, май падаха оборотите.

колега значи бучене чувам като навивам волана.. особенно като го задаржа на краино положение.. а този датчик къде е .. да го проверя защото оборотите са ми ниски ..

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Вто 18 фев 2014 9:24

За съжаление, при мен хидравликата не е ел. и нямам такъв датчик, но предполагам, че може би е на хидравличната помпа, виждал съм такава на снимка само. :c020
Мисля, че го даваше, като грешка, доколкото съм чел. При мен помпата си бучи постоянно, чува се едно леко такова, буууу. :biggrin
Намира се под алтернатора и се движи от пистовия ремък, при теб не знам как е, но сигурно пак е някъде там.

Потребителски аватар
geordano
Автомобил: VW CC
Двигател:

Мнениеот geordano » Вто 18 фев 2014 14:48

Бях пускал тема за проблем с хидравликата ми.

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=209746&start=15

цитат от темата - "При проблем с зареждане и акум. компютъра първо изключва помпата на хидравликата."

Потребителски аватар
pkovachev
Автомобил: Polo 1.4 FSI
Двигател: AXU 2004

Мнениеот pkovachev » Вто 18 фев 2014 17:29

geordano написа:Бях пускал тема за проблем с хидравликата ми.

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=209746&start=15

цитат от темата - "При проблем с зареждане и акум. компютъра първо изключва помпата на хидравликата."

Колега, имах същия проблем, оказа се проблем с бушона, провери го, и най добре го смени. Моят проблем се реши след смяната му. Понякога решенията са в простите неща.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”