Та въпросът ми е следният:
vw polo 6n 1.9D скорости dch / dcx 96"
Каква е вероятността,да се е разбил лагера на 5-тата скорост без да се е разбил насрещният (съседният)лагер?
И каква може да е пречината.Лагера на 5-тата скорост се сменя само с развиване на малкият капак и махане на едната зъпчатка!
Принципно отворих кутията да видя за стандартният лагер който си заминава,но беше наред (този който се вижда след отваряне на кутята).Стъргането и шума е от към малкият капак,и имаше пласмасови струшки като от този малък иглен лагер.
А маслото е чисто и няма стружки от друг лагер (метален),и магнита е чист.Както и няма месингови стружки от сепаратори,например.
Не ми се вадят валовете да сменям долу лагерите,и мисля да пробвам само с този на 5-тата.Имам един познат направи така и няма проблеми,поне 10 000км....
Но ми е чудно каква може да е пречината за да се износи този малък лагер?
Polo 6N, 1.9D въпрос за скоростна кутия и лагер на 5-тата ск
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 6N, 1.9D въпрос за скоростна кутия и лагер на 5-тат
Липса на масло сменяи игления щом не е потрошила зъби и колкото изкара.
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Като точих маслото си беше над 2,8Л
(кутията събира около 3,1Л),та ми се струваше че ги има...
Но като цяло,да това ми се иска да направя....
(кутията събира около 3,1Л),та ми се струваше че ги има...
Но като цяло,да това ми се иска да направя....
Е тези 300 грама са оставили 5 суха тя е най-високо и понеже игления е с пласмасов сепаратор си е заминал бързо.
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Може и така да е,понеже не ми се изкарват валовете....ще се смени само той,и дано да не се налага пак да я смъквам...иначе съм трениран и няма проблем! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
като направиш смяната, провери симеринга на избирача, ако тече , сложи с по малък вътрешен отвор,правил съм го вече и действа без проблем,вдигни леко предницата с крик и налей масло докато протече от пробката, затягай здраво и няма да имаш проблеми,само малко да остане без масло и скоростите си заминават, виновник е избирача,от там изтича,умниците от швабен заводите не са го направили като на опел, този избирач е най горе и масло от никъде не може да изтече,да си чувал опел да скапе кутия,на моя два ремонта на двигателя правих но скоростите и още ги карат без проблем.Разочарован съм от инженерите на VW,това не е вече народната и здрава кола.
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Смених вече,сега малко тестов период 200-300км...
Имаше една малка подробност с автоматичното жило на съединителят което ми подсказа един майстор.
Първо се събира жилото,след това се монтира и като се натисне си намира сам положението.
За малко да смъквам за 4-ти път кутия!
Имаше една малка подробност с автоматичното жило на съединителят което ми подсказа един майстор.
Първо се събира жилото,след това се монтира и като се натисне си намира сам положението.
За малко да смъквам за 4-ти път кутия!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”