Polo 1.4 FSI - NoX sensor controller

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Ira
Автомобил:
Двигател:

Polo 1.4 FSI - NoX sensor controller

Мнениеот Ira » Нед 09 мар 2014 23:07

Здравейте,

имам въпрос за поло 1.4 FSI, 86 к.с., 2005. На таблото ми светна check engine. На диагностиката се оказа, че грешката е в NОx-sensor controller. Изтрихме грешката, но след 2 дни check engine oтново светна. Според майстора, при който закачихме колата, контролера трябва да се смени, но аз бих искала да получа и второ мнение, затова ще съм много благодарна, ако някой със същия проблем сподели как се е справил с него.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: NoX sensor controller, Polo 1.4 FSI

Мнениеот zfa159 » Пон 10 мар 2014 15:04

Ами тук има информация по въпроса :
http://www.lambdapower.co.uk/partsearch/VW_Audi_Group_NOX_sensor_Bosch_03C907807_8Z0906261_06F907807.asp
Според написаното излиза, че ламбда сондата (NOX sensor) при някои от FSI-тата подава информация към контролер, който вече си говори с колата, а не както е на другите - сондата директно си говори с колата. В случая хората казват, че ако сондата е с контролер, се сменят заедно и обикновена сонда не може да се сложи там и да работи. Предвид, че при теб дава грешка за контролера, явно си от този тип с контролера и трябва да се смени въпросния контролер (к-т със сондата според този сайт). Най-добре отиди до някое представителство на марката и по номера на рамата (от малкия талон) ще ти извадят точен номер на въпросния контролер и дали върви заедно със сондата или не. Това ще те ориентира и какво точно ти трябва и каква му е цената (ама като гледам цитираните в сайта 500 и 650 Лири, цената няма да ти хареса никак :rolleyes ).
:beer

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”