Polo Classic 1.6i 101 hp 98г. - Дросел клапа

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
minch
Автомобил:
Двигател:

Polo Classic 1.6i 101 hp 98г. - Дросел клапа

Мнениеот minch » Чет 22 май 2014 10:57

В движение, при нормална работа на двигателя, без значение дали е загрял или не, при смяна на скорост вдига оборотите до 7500. Това което всъщност става е, че по неизвестна причина дросел клапата остава отворена, въпреки че педала на газта е отпуснат. На снимката съм снимал жилото и т'ва кръглото, пластмасовото (не знам как се казва), и съм нарисувал какво точно се случва.. Ще го обясня възможно най подробно, понеже не съм сигурен дали на снимката се вижда достатъчно добре. Със зелената стрелка съм посочил металното лостче, което отваря клапата, а черната пластмаса зад него е свързана с жилото на газта и повдига въпросното лостче. Това което се случва е, че въпреки че черната пластмаса се връща в изходно положение самото метално лостче (отбелязаното с червено е положението в което остава, въпреки, че газта е отпусната) остава в положение, което държи клапата отворена..... Ако някой има някакви идеи как може да се оправи т'ва без смяна на цялата джаджа ще съм благодарен, или ако изобщо някой е имал подобен проблем и знае от какво е. До колкото аз разбирам стъпковия мотор и дросела са един цял компонент и предположението ми е че въпросният стъпков мотор си заминава, ама се надявам да греша.... благодаря предварително...
Прикачени файлове
IMG_20140521_202620.jpg

Последна промяна от hooligans на Пет 04 юли 2014 19:14, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието

Somi
Автомобил:
Двигател:

Re: Дросел клапа, WV Polo Classic 1.6i 101 hp 98г.

Мнениеот Somi » Чет 22 май 2014 15:30

Свали и почисти клапата кои знае колко нагар има за да затяга и да не се връща.Съответно огледай и за друг проблем.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”