поло 6н - заден мост голф 2 съвместим ли е ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
RIEGELEIN
Автомобил:
Двигател:

поло 6н - заден мост голф 2 съвместим ли е ?

Мнениеот RIEGELEIN » Сря 21 май 2014 10:03

здраейте колеги, ще сменям задния мост и от барабан ще мина на диск. От голф 2 моста ще пасне ли понеже искам засега да остана на 4х100. От голф 3 само дизелите над 110НР ли са с диск 4х100 отзад?

Потребителски аватар
unaffected
Автомобил: VW Polo 6N
Двигател: 1.6 AEE 1998

Re: поло 6н - заден мост голф 2 съвместим ли е ?

Мнениеот unaffected » Сря 21 май 2014 21:26

Незнам дали моста ще пасне целия, по-скоро не. Но шенкелите от Г2 ще паснат на половия мост. Аз скоро минах от барабан на диск отзад на Поло 6Н. Аз търсих мост от Г3, тъй като съм с АБС, а шанса да намериш заден мост от Г2 с АБС е малък. Мостовете от Г3 които стават (и аз като теб исках да остана на 4х100) са от Г3 ГТ. Мисля че това е бензин 101 коня, дизелите не ги знам. След сравнително кратко търсене в София и Търново установих че не е много лесно да намеря такъв мост (с дискове и АБС на 4х100 на прилична цена (около 100лв)).
Накрая открих мост от поло 6Н2 за 150 лв в морга в Търново. Спазарих го за 130 и го взех. Хубавото на него е че е с апарати като на Г4 (алуминиеви) и диска е малко по-голям 232мм с/у 226мм мисля че беше. Лошото е че 13-ката джанта не влезе (за много малко, ще видим на зима как ще го измисля). Другият минус е че 6Н2 е с лагер-главина отзад. Прочети из форума - не е приятно да го сменяш от финансова гледна точка. От друга страна пък Г2 и Г3 с диск отзад е с диск-главина, което значи, че ако се наложи да сменяш диск (доста е вероятно да намериш мост с износени такива) ще сменяш диск-главина. Колегите ще кажат колко струват. Лагерите обаче пък са им евтини.
Аз за сега (вече няколко месеца) съм доволен. Моста който взех явно е на малко километри. Всичко е в много добро състояние. Имам съмнения че и накладките са оригинални - имат още малко живот.

RIEGELEIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RIEGELEIN » Чет 22 май 2014 8:14

ехе много изчерпателен отговор, благодаря ти за съвета!

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Чет 22 май 2014 14:44

Защо да сменя целия мост като може да се сменят и само шенкели, апари.... всичко друго без моста. Аз така направих на моето поло. С гирлинг 36 съм от голф 2.

Потребителски аватар
unaffected
Автомобил: VW Polo 6N
Двигател: 1.6 AEE 1998

Мнениеот unaffected » Чет 22 май 2014 19:41

Няма да сменя моста, то така или иначе няма да как да стане "plug and play". Просто е най-лесно да вземеш цял мост, да го разглобиш и да накичиш частите на твоя мост.
Даже мост от 6н2 не става на 6Н, въпреки че са напълно еднакви като размери, тампоните им са различни.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”