Polo 6N2 GTI AVY - Избор на масло 6N2 GTI AVY

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
maxorka
Автомобил: Polo 6N2 1.6i GTI
Двигател: AVY 2001

Polo 6N2 GTI AVY - Избор на масло 6N2 GTI AVY

Мнениеот maxorka » Чет 19 юни 2014 10:40

Колеги дайте мнемия с какво масло да се кара.За сега имам предложения за FUCHS TITAN GT1 5w40(не бях ги чувал до вчера,в последствие се оказаха май едни от големите :redface , + че са немци)Алтернативата е Castrol EDGE 5w40(Ot Autoplus,дано при тях не е менте,че гледам често се споменава за "промоция" от техните продукти с неясно да се каже качество и произход :beat_butt2 ).Отворен съм и за други предложения подкрепени с аргументни.Motul?При предната смяна човека ми е сложил 10w40 StatOil или нещо подобно беше името,но след около 3 000 км с него колата започна да вади следната грешка 17927/P1519/005401 - Camshaft Adjustment Bank 1: Malfunction.
Доколкото разбрах от Ross-tech и от друг сайт P1519 е Intake Manifold Runner Control (Stuck Closed).Така въпросния клапан е проверен и отваря и затваря като му се подаде ток.Да ама не,в реално време т.е в движение при достигане на 3000 об/мин клапана явно остава затворен,следователно не минава масло през него и от там не се променя ъгала на разпределителния вал и не се подава повече бензин както би трябвало да е,доколкото знам.
Леле докъде съм стигнал с едно масло.Та идеята е да се промие двигателя с добавка(спрял съм се на liqui moly motor clean),да се почисти клапана(доколкото е възможно)+ сваляне на картера и почистване на някаква цедка :gruebel .Надяваме се след тази операция клапана да заработи нормално,ако не отиваме към смяната му,което не като да ми харесва много! :eek Голямо писане, thank you anyway!

Последна промяна от hooligans на Пет 04 юли 2014 15:06, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Re: Избор на масло 6N2 GTI AVY

Мнениеот bbboiko2004 » Чет 19 юни 2014 16:32

Статоила е много евтино масло, което лично бих сложил единствено на стара кола пред ремонт. Мотула си е мотул. Кастрола проблема е да попаднеш на читав източник. Аз лично мога да похваля http://www.kroon-oil.com/en/ ползвам го от 10 години. Имаме 4 коли в нас, всичките се карат само с това масло. Включително и чисто нова тойота Аурис. Покриват всички сертификати на всички производители на автомобили. Не е прекалено скъпо, нормална цена. Полото го карам с 10в40 от 2004 година до сега и е на близо 150 хиляди км. Ауриса се кара от 60 хиляди с 5w30 (преди това в сервиза на тойота). Купувам го дирекнто от вносителя Руди 96. Това е личното ми мнение изпитано през годините.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”