Polo 2007 1.2i проблем с клаксона и пръскачките

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
georgi.georgiev93
Автомобил:
Двигател:

Polo 2007 1.2i проблем с клаксона и пръскачките

Мнениеот georgi.georgiev93 » Сря 02 юли 2014 20:32

Здравейте всички! Днес се сдобих с мойто Polo 2007 1.2i.
Имам въпроси. Понеже клаксона и пръскачките на предните и задните чистачки не работят предполагам проблема ще е от някой бушон (уж 52 но като го свалих изглеждаше здрав). Можете ли да ми предоставите схема на бушоните и описание кой за какво е в електронен вариант, защото колата ми е внос от Италия и ръководството е на италиански. Когато натисна клаксона се чува само как релето цъка но нищо не става. Налях вода за чистачките но не пръска.
Също долу в ляво от шофьорската седалка има някакъв бутон, които до колкото разбрах е за алармата(уж съм с вградена аларма фабрична). Като го натисна свети оранжево но след време сам се сменя на червено. Как действа?

Последна промяна от hooligans на Чет 03 юли 2014 12:51, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието

georgi_dob
Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
Двигател:

Re: Polo 2007 Въпроси, помощ

Мнениеот georgi_dob » Чет 03 юли 2014 12:31

Бутона според мен е за изключване на имобилайзера. Но не знам който е свързвал алармата той знае. Премерете при натиснат клаксон дали има напрежение на буксите на клаксона и по същия начин и на моторчетата за пръскачките. Ако няма, после премерете на релето, което чуваш. Ако няма ток вече трябва да се кара на електричар ако бушоните за здрави.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”