Polo Variant 6kv5 - Mокър таван

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Polo Variant 6kv5 - Mокър таван

Мнениеот cekoman » Пон 14 юли 2014 17:06

Здравейте колеги!От както купих колата,постоянно иман проблеми с течове!Предния прозорец е бил сменяван и пропускаше вода!Ходих в Кобра и ми сложиха силикон от вътрешната страна и ми казаха,че ако протече пак ще се сменява!Засега не тече,но започна да ми се мокри тавана на шофьорското място,точно под ръкохватката!Чудя се дали е възможно под ролбарите и пласмасите да има дупка и от там да влиза,защото тавана е мокър и назад и не ми се вярва да е от стъклото!Пробвах със шише с вода(понеже няма условия за маркуч),но нищо не става!А между другото под предната лаисна на прозореца имам малка дупка,която я запълних със силикон и самата лайсна също,но няма как от нея да ходи назад,защото тавана отива към по-високо!Ако някой е имал подобен проблем нека сподели!

Последна промяна от cekoman на Пон 14 юли 2014 17:23, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Re: Polo Variant 6kv5-мокър таван

Мнениеот georgebonev » Пон 14 юли 2014 19:12

Възможно е точно под ролбарите да събира вода и да пропуска, ако нямаш шибидах.
На Голф 3 има щипки, предполагам, че и на Поло-то ги има.
При мен пропускаше първата щипка след челното стъкло (след смяна на стъклото) към тавана и пропускаше надолу, като си мислех първо, че е от дренажите на шибидаха, но се оказа от щипката (не притиска нормално, а с малко луфт) - може да се запълни със силикон около нея.
При теб може да е от втората или следваща, щом се мокри тавана - огледай за повдигнато място или неприлепнало уплътнение.
С поливане със шише не знам дали ще го "хванеш", но с водоструйка и свалени пластмаси отвътре, може и да успееш.

cekoman
Автомобил: Opel Astra G
Двигател: DTI
Контакти:

Re: Polo Variant 6kv5 - Mокър таван

Мнениеот cekoman » Пон 14 юли 2014 20:23

Най-вероятно ще е това,което казваш!Не съм гледал щипките след стъклото,а тия около него май са изпочупени!Те нали се държат на нещо като пирон,който е вкаран в купето!Поне при мен е така!Иначе има логика да е от това,проблемът е че много трудно се сваля тая лайсна и се чупят щипките!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”