LUPO 1.4 16v

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Re: LUPO 1.4 16v

Мнениеот freelancer » Сря 24 сеп 2014 9:40

Мапа свали, държи се на 2 рапидки, ти си му махнал буксата, сега развий видиите и го изчисти със спрей за сензори, само! Махаш видиите от двете страни и го дърпаш внимателно, има едно гумено уплътнение (пръстенче), внимавай да не го скъсаш или изгубиш
Да не ползваш някакви други препарати, защото образуват мазен филм върху мембранката или ако са агресивни може да му разкажеш играта.
Моят беше омазнен доста, но тези мапове са много корави и носят на бой! Ако ти е прецакан нещо, може да се измери напрежението му, имам един резервен, работещ. Ако установиш, че не работи (след замерване) прати му номера на лични. Не, че гледам да си пробутам частите, но след толкова проби ми останаха доста части, продавам изгодно!
Ще финансирам по нататъшните ремонтни дейности, докато постигна пълна победа! :icon_lol

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Сря 24 сеп 2014 9:43

Мерси, имам спрей за дросели, ще стане ли?

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Сря 24 сеп 2014 10:01

Какъв? Карб клийнър ли? Аз не бих го ползвал. Има един спрей за сензори специално, като напърскаш се изпарява мигновенно и не оставя следи.
Мисля, че карб клийъра е доста агресивен. Ако намериш спрея за сензори е най добре. Мисля, че струва 10-15 лв., нещо такова и определено не си заслужава за едно пръскане. Ако имаш познат или минеш покрай някой сервиз, те със сигурност имат и ще ти го пръснат евтино. Аз така направих.
Почисти го този сензор, но проблема е малко вероятно да е от него. Аз смених 3 и разбрах, че са страшно издържливи и корави, просто няма какво да им се счупи, освен ако някой не ги е прецакал принудително. Ако сензора не работи ще го даде, като грешка! На теб ти дава детонационен датчик, а ти чистиш мапа, каква е логиката?
По скоро виж кое ти бърка мапа?! Аз бих хванал един спрей и ще пръскам да видя дали ще вдигне обороти, ако ги вдигне значи смучи въздух, предполагам са ти известни местата, където това се случва доста често.
Щом клати обороти е много вероятно да е въздух, а и мапа ти мери точно количеството въздух, като изключиш мапа няма какво да мери и екуто си задава някакви усреднени стойности, така мисля аз.
Чел съм стотици теми и при клатене на обороти е или дросел клапата (стъпков мотор) или неизмерен от МАПА въздух!
Огледай уплътненията става и с дездорант или с карб клийнъра, но да не е много горещ двигателя да не запалиш нещо! :c020

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”