Polo 6n 1998 AER Съвместимост на разпределителни валове
Polo 6n 1998 AER Съвместимост на разпределителни валове
Добър вечер,колеги.Взех на женицата ми едно Поло с двигател AER.Смених му биелни лагери,сегменти и маслена помпа,защото имаше проблеми с налягането на маслото.Налягането се стабилизира,но разпраделителния вал е надран на шийките и искам да го сменям и него.Интересува ме,от какви други двигатели става вал,и дали с вал от друг двигател има щанс да живне малко.Благодаря ви.
Последна промяна от V.Todorov на Нед 15 мар 2015 19:48, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
- Двигател:
Re: Polo 6n 1998AER Съвместимост на разпределителни валове
А главата и петите как са? Най-вероятно и те са надрани. По-добре да смениш цялата глава комплект с вала. Имам цяла глава (комплект с вал и повдигачи) в перфектно състояние за AER. Цена-100лв. 0895586344-Георги
Re: Polo 6n 1998 AER Съвместимост на разпределителни валове
Колега,благодаря ти за предложението,но петите и леглата са горе долу добре, а и не ми се отваря пак главата.Мисля да му сложа един читав вал и да си спестя филма с гарнитури,болтове и работа,пък колкото изкара,все е кяр.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Вал само от AER/ALL, от други не става
ОЕ 030109101BG
ОЕ 030109101BG
V.Todorov написа:Колега,благодаря ти за предложението,но петите и леглата са горе долу добре, а и не ми се отваря пак главата.Мисля да му сложа един читав вал и да си спестя филма с гарнитури,болтове и работа,пък колкото изкара,все е кяр.
Хубава работа, ама българска..

Знам, че е малко българска работа,но при положение,че няма груби надирания по главата,не виждам смисъл да се набутвам излишно.Пък и това двигателче се малее на женицата,пада си малко състезателка,и като се предаде мисля да слагам нещо с повече кончета.

-
- Автомобил: Nissan 200SX and VW Polo 6N 1996
- Двигател:
Ако гърбиците на вала са ти здрави и не са износени, това което искаш да направиш е пълна безсмислица. Само се намираш на работа. Надран чугун или стомана да не надере алуминий няма как да стане. Карай си така абсолютно нищо няма да постигнеш. Там са ти последните точки на смазване. Щом качва масло до там и няма загуби по-надолу по магистралата, карай докато не се разчука. После купи на женицата едно колело да спортува 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”