Здравейте, от скоро карам Поло 1.4 APQ 60кс. 1998г. ръчни скорости Имам следните проблеми:
1. Всички скорости се включват еднакво трудно без разлика. Лоста не запъва никъде при превключване но трябва повече сила за да се включват скоростите. (правил съм сравнение със същото поло на приятел и при него всичко се включва без усилие норамално. )
2. При ускорение САМО на 3-та скорост колата ускорява на тласъци и се клати цялата (не много но се усеща) , усеща се все едно нещо е криво. При ускорение на други скорости проблема го няма.
3. При натискане на съединителя се чува скърцане от конзолата с педали и педала не се движи гладко ами на тласъци.
Като цяло колата се кара но са дразнещи горните проблеми. Скоростите са със жила. Това което знам от предишния собственик е че скоростната кутия е ремонтирана ДВА пъти и съединителя е сменен преди 20 000км. В скоростите има масло проверил съм го.
Дайте мнение къде може да са проблемите и как да се отстранят.
Мерси
София
Проблем със скорости, съединител.... 6Н1
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: Проблем със скорости, съединител.... 6Н1
Писано има мнооого по темата. Що не пробваш търсачката.
Ето насоки, щом не ти се търси:
-Опората на жилото на съединителя провери (чупи се с времето и иска една шайба на стругар да се прави. Ако искаш потърси във форума)
-Тласъци на една скорост и да има , а на друга да няма, едва ли е от скоростна кутия или съединител.
-Ако съединителя не превърта, не бързай да сменяш (колата вдига рязко обороти, но не върви)
-Смени семеринга на избирача на скорости и долей масло в скоростите
-За тласъците - прегледай кабели свещи дистрибуторна капачка и палец. Прегледай дозирането на газта, ако колата е на газ
Успех!
Ето насоки, щом не ти се търси:
-Опората на жилото на съединителя провери (чупи се с времето и иска една шайба на стругар да се прави. Ако искаш потърси във форума)
-Тласъци на една скорост и да има , а на друга да няма, едва ли е от скоростна кутия или съединител.
-Ако съединителя не превърта, не бързай да сменяш (колата вдига рязко обороти, но не върви)
-Смени семеринга на избирача на скорости и долей масло в скоростите
-За тласъците - прегледай кабели свещи дистрибуторна капачка и палец. Прегледай дозирането на газта, ако колата е на газ
Успех!

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Да беше погледнал 2-3 теми по-надолу, щеше да прочетеш.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=431106

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=431106
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес свалих педала и гресирах оста му, не видях нищо спукано или счупено. Скърцането намаля но още има скърцане и то се чува откъм съединителя и продължава да се движи на тласъци и да запъва. Сигурно проблема е вътре в съединителя.
За трудното включване на скорости нещо да кажете?
За трудното включване на скорости нещо да кажете?
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
mirkovinkata написа:За трудното включване на скорости нещо да кажете?
Ти прочете ли темата, която съм ти посочил? Човека има същите оплаквания като тебе. Проблемът се оказва съединител-менте.
Ако не може да се оправиш, съветвам те да отидеш в някой от клубните сервизи, там ще ти помогнат с диагностицирането и отстраняването на проблема.
http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=13
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”