От много време си търся предпазен колан, тъй като старият ми висеше и не се прибираше и накрая си намерих, сив, като моят. Сивите явно по рядко се срещат, но радостта ми беше леко помрачена от факта, че този, който ми го пратиха няма букса за датчик. Предполагам, че е датчика за пиропатрона, ако нещо бъгяса пиропатрона да светне лампата. Този, който си го купих е същият, но без такава букса за датчика и сега лампата за възглавниците ми светна, както се сещате.

И двата колана си имат пиропатрони, доколкото забелязах, само, че моят си прави чек, а другият не.
Въпроса ми е, има ли начин да сложа някакво съпротивление на контакта за датчика и да лъже екуто, че всичко е наред, за да не ми свети лампата, не че ме бърка особено, но не е приятно.
Иначе "новият" колан е в много добро състояние и се прибира перфектно.
На някой ако му се е случвало, моля да сподели?
Искам само да попитам, към пиропатрона отива една черна тръбичка, на чиито край е контакта за датчика, чудех се ако мога да извадя датчика и да го включа в контакта към екуто, само, че трябва да използвам гурба сила, но се притеснявам да не гръмне пиропатрона, ако млатя с чука наоколо. Има ли такава опасност и силно ли гърми?

Благодаря предварително!