VW polo 97 г. 1.0 кб. теч на масло
VW polo 97 г. 1.0 кб. теч на масло
Здравейте колеги,имам следния проблем : колата ми е VW polo 97 г. 1.0 кб.от известно време забелязвам теч на масло ,което се стича на капака на картера ,а пробката е стегната.Какъв според вас е проблема
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Теч на масло
Piperko написа:Здравейте колеги,имам следния проблем : колата ми е VW polo 97 г. 1.0 кб.от известно време забелязвам теч на масло ,което се стича на капака на картера ,а пробката е стегната.Какъв според вас е проблема
Гарнитура на картера и ако няма такава е силикон и отделно си объркал раздела

-
- Автомобил:
- Двигател:
1-погледни датчика в ляво под капака ,ако е от него -смени го около15-20лв ,2-смени гарнитурата на капака, но сложи и силикон като цена е 12-17лв ,ако пак сълзи остава семеринга на разпределителния вал -иди да ти го сменят защото иска малко по компетентна намеса.
а нормално ли е отдолу по картера да има масло,защото забелязвам, че много хора се оплакват от течове...и за около 1500км да съм загубил 300мл масло?
k.iliev написа:а нормално ли е отдолу по картера да има масло,защото забелязвам, че много хора се оплакват от течове...и за около 1500км да съм загубил 300мл масло?
Не е нормално колега, имаш проблем... вкарай я някъде на канал да видиш къде е теча. Ако правилно разбирам и ти имаш масло по картера нали?
да отдолу,днес се опитахме да смениме маслото, но пробката не подаде и утре ще търся канал някъде, за да мога да го отвия...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Поло 1.0 с двигател АЕР няма гарнитура на картера а е със силикон фабрично.Колега виж зад блока има одушник хванат със шестограми обикновенно тои олива по блока и съответно по картера.Одушника е пласмасов и има гарнитурка о пръстен.Също погледни и семерингата на коляновия вал.Може да олива от там по картера.
Ако имаш възможност измии двигателя само така ще разбереш от каде тече.Успех.
Ако имаш възможност измии двигателя само така ще разбереш от каде тече.Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW polo 97 г. 1.0 кб. теч на масло
И при мен забелязах теч, но май тече само като спра колата първите 1-2 часа на място и после спира. Напоследък обаче се увеличи. Какъв би могъл да е проблема? Казаха ми, че може да е от някакъв разширителен съд ,който при този модел често се задръствал. Някой мнение....
Аз съм с POLO 1.4i с газов инж.1998г. , при мен проблема е подобен, губи масло и вече 3 пъти доливам по около 50гр. за около 1000км., реших да сложа под колата кашон за да видя дали при спряло положение тече , първата вечер не капна и капка , а на сутринта при паленето на колата прокапа!!! Ден втори при паленето не прокапа , а на изгасен мотор няколко капки доста странно, то е ясно , че трябва да се отиде на канал!!! Когато получа отговор ще пиша за да е ясно какво се случва!
Благодаря на всички които ще ми отговорят по темата!
Благодаря на всички които ще ми отговорят по темата!
- Mladen_911
- Автомобил: VW PoLo 6n
- Двигател: AER
Колега при мен първо беше се пробил датчика за налягане на маслото, след неговата смяна спря теча! След период от време започна да тече и от одушника на картерните газове. Общо взето този двигател АЕР страда от тези неща, но провери и другите проблеми, които са описали колегите. :)
-
- Автомобил: VW POLO 1.4 1998
- Двигател: apq
aз бях с apq също бликaше от дaтчикa. смених го и спря. но после от удушникa плaстмaсaтa.. свaлих го смених о пръстенa и го почистих имaше мaлко нaслaгвaния и по отворa вътре имa джaджa плaстмaсовa мaй игрaе роля нa филтърче и се свaля много лесно почистих я и спря дa кaпе зa 20мин рaботa е
-
- Автомобил: VW POLO 1.4 1998
- Двигател: apq
и др по-фрaпирaщо някоя от гaрнитурите нa глaвaтa или клaпaните имaше един приятел смени ги и двете. a нa кaртерa те всички полотa с силико тaм. нaй добре го лъсни хубaво тоя двигaтел aмa от до и зaпaли и гледaй кaде омaзнявa.. с един обезмaслител трябвa дa ти стигне товa е
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”