Колеги,
дайте някакви отзиви за този производител TOPRAN.Налага ми се да сменям бобина и тази излиза нприлична цена в сравнение с другите. Принципно се тръби, че е немска марка, но не съм съвсем сигурен
Ако някой има впечатление от тази фирма, или да е ползвал нейни продукти ще съм благодарен да сподели мнение!
Запалителна бобина Топран за Поло 1.4МПИ, 2000г
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Re: Запалителна бобина Топран за Поло 1.4МПИ, 2000г
Да, фирмата е немска, пакетажна. Щом е на добра цена, най - вероятно е китайска. На късмет е общо взето.
Sent from my C1905 using Tapatalk
Sent from my C1905 using Tapatalk
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Фирмата която си посочил не произвежда абсолютно нищо а само го пакетира.Да немска е фирмата , но пакетажна!Предполагам щом е на цена както казваш най-вероятно е китайска.Ако мислиш да си караш колата заложи на нещо истинско.Ако е на подобна на тази цена на която е TOPRAN значи също е китайско независимо какво ти казва продавача!
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Имам бобина колега, в добро състояние, ако искаш пиши на лични, ще ти я дам на символична цена!
-
- Автомобил:
- Двигател:
ОТ опитни монтьори знам, че за електрическите им части са боклук. И аз си изпатих с реле-регулатор за алтернатора от тази пакетажна фирма(добре че имах резервен). Аз бих се насочил към марки, които произвеждат само ел.части като EPS/Facet/Herth/
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам горчив опит от една друга фирма hyugo ,след няколко сменени бобини и няколко стотин лева , стигнах до извода ,че по добре дай малко повече пари но купи нещо истинско -beru или magnet mareli , има и други качествени марки , в краен случаи купи втора употреба , но да е истинска.
-
- Автомобил: POLO 6n2 1.4 16v
- Двигател: 2000 AUA
Tesla марката за бобина колега :)
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”