Поло 1.4 16V 02г. AUA Странно придърпване
Поло 1.4 16V 02г. AUA Странно придърпване
Здравейте,извинявам се ако има същата тема ,но аз не можах да я открия.При мен проблема е следния- мотора е 1,4 16V AUA 2002г, с ГИ съм на Фобос,когато съм на скорост без да подам газ,при последващо подаване на газ колата не отриагирва веднага а с леко закъснение и сякаш придърпва,един вид не подава плавно газ а рязко. При отнемане на газта отначало оборотите затихват плавно но пак има едно леко придърпване. Проблема го прави и на газ и на бензин. Свещите са ми нови -NJK каквито ги дават за този мотор ,а кабелите ми са оригинални и в мн добро състояние. Колата съм я закачал няколко пъти на Ваг ком но не показва нищо.Последния път я закачи човек от сервиза на фолксваген но и той не откри нищо,каза че според него колата засмуква въздух отнякъде. Според един майстор проблема можел да бъде в дроселовата клапа,понеже при мен подаването на газ ставало по електронен път и в дроселовата клапа имало някакъв потенциометър който се изтърквал и не подавал правилен сигнал.Казаха ми и че тампона на двигателя бил добре. Моля ако някой е имал подобен проблем или може да помогне да сподели.
- edi6504
- Автомобил: VW PASSAT 5.5
- Двигател: AVF 2003
Re: Странно придърпване
Колега и моята кола е със същия двигател но нямам ГИ,моят проблем малко прилича на твоя,засмуква въздух от някъде и след известно време светва check,и майстора ми се съмнява от гарнитурата на всмукателния колектор.Може да е от дросела на не споря но е към 400 лв.,а ламбда сондата е точно 368 лв казвам ти ги информативно.
Re: придърпване при 1,4 aua 2002
Възможно ли е да е от температурния датчик? Къде се намира това животно,може ли да се засече с ВАГ-а и какви симптоми има като се скапе?
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Не може да е темп датчик -ще гори много липса на мощност ,а тои може да се хване на ВАГ КОМ -при работещ двигател се лови като показва каква температура дава като инфо на компа колко гориво да пуска при командването на инжекторите най-лесно се лови с мултицент като се замери на омметър при топъл двигател около 250 ома а на студен маи бе около 1800 ома в аутодата ги има стоиностите ,а датчика се намира на пласмасовия трипътник илизащ от двигателя като погледнеш двигателя отгоре -мужду него и радиатора на охлаждането ще го видиш букса с четири крачета ако имаш кора на двигателя не се вижда -трябва да я махнеш.Много вероятно уплътнения на колектора или о-пръстена под дросела
Последна промяна от anonimko на Вто 27 сеп 2011 7:43, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте - имам следния проблем и аз при загрял автомобил на свободна скорост оборотите са по ниски от нормално и придръпва потрепва двигателя но не гасне...Свети жълта лампа на таблото - случи се след 30 мин каране с 10 мин престои и при повторно запалване се получи проблема.- Може ли на собствен ход да се отиде до сервиз и от къде може да е проблема..При подаване на газ се нормализират нещата, но после пак е същото..
Ети и как изглежда лампата- не е от моя автомобил но поне ще видите за коя говоря.Моя е Поло 1.2 2007. бензин.
Ети и как изглежда лампата- не е от моя автомобил но поне ще видите за коя говоря.Моя е Поло 1.2 2007. бензин.
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
може да отидеш до сервиз на собствен ход, но не натоварвай двигателя във високи обороти. А най-вероятно те ще закачат колата на компютъра и ще ти кажат какво е дало грешка. Така не може да се каже само по светналата лампа. Но няма да е нещо сериозно според мен. Или дросел за почистване или ламбда сонда грешка. Колата ти е доста нова, за да има някакъв сериозен дефект.
Благодаря колега.Когато я закача на Ваг-а ми показва нормална температура на мотора - така че елиминирах един възможен проблем. Вчера ходих да гледам и тампоните на мотора,казаха че може и да е от тампона въпреки че няма разкъсване. Смятам да го сменя,и без това скоро ще я разхвърлям за смяна на ангренаж и др работи,та тогава ще дойде и негов ред.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега реши ли си проблема? Темата е стара, но предполагам и други са имали проблема с придърпването при подаване на газ при работа на газ и бензин
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”