Поло 2ф1993 1.4 дизел- въпрос за накладки Lukas
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Поло 2ф1993 1.4 дизел- въпрос за накладки Lukas
Искам да сложа нови предни накладки Lukas......... Проблема е , че дисковете са ми нови и с новите накладки спирачния апарат не може да влезе. Върнах цилиндърчето докрай.....но не влиза. Дали да изшлайфам феродото малко със шкурка или раш пила? Около 3мм трябва да се изшлайфат.Нормално ли е маркови нови накладки - да не пасват ?
Последна промяна от дърт милиционер на Вто 08 сеп 2015 20:52, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 2ф1993 1.4 дизел- въпрос за накладки Lukas
Това не са твоите накладки.
3 мм да изшкуриш - желая ти успех
3 мм да изшкуриш - желая ти успех

- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Пусни ги за продажба и си намери "по-тънки".
Ако ги "изпилиш", най-малкото след това ще ти тресе при спиране.
Ако ги "изпилиш", най-малкото след това ще ти тресе при спиране.
- дърт милиционер
Прави сте , че не са като моите накладки - за Поло Г-40 са . По дълги са от моите , и си мислех че ще спира по добре. На старите ми дискове /износените/ влизат перфектно , и колата няма проблем. Спирачните апарати на външен вид са еднакви с тези на Г-40. Ако ги изпиля мисля , че ще паснат......защо да тресат?
- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Може и да не тресат. Обаче докато се напаснат , може и да ти надерат новите дискове. Ще стане добре само ако им вземеш една стружка на фреза.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Защо не си купи накладки като за твоята кола 

- дърт милиционер
Е , тези ми ги подари един колега от форума - имал Г-40 . Като не станат - ще ги махна и ще си върна моите. Мисля да ги изшлайфам върху равна повръхност заслана с едра шкурка. Гледам , че между старите и новите накладки - разликата е само , че новите са с по голяма повръхност от феродо , старите са същите - само феродото е едно квадратче , а на тези има двойно по голяма повръхност от феродо. Мисля , че с по голямата повръхност - ще спира по добре . Със старите /износени/ дискове няма проблеми - влиза спирачния апарат перфектно и колата си спира добре , затова мисля че ако ги изшлайфам внимателно - ще вършат работа. Може би спирачния апарат на Г-40 е по голям......или аз не съм върнал добре спирачните цилиндърчета докрай........и затова не влизат. Цилиндърчетата са върнати наравно с гуменото уплатнение и повече не могат. Малеее......само глупости правя - потроших си хубавото дръгелче. Дадох една торба с пари за да го стегна от предишния ремонт. Поне сега всичко е чисто ново. А колегата от Плевен беше прав - тресенето на предницата беше от .....криви джанти които бяха ги изправяли машинно баш майстори /под моста Чавдар/ Сега купих две запазени джанти и всичко е наред.
Последна промяна от дърт милиционер на Вто 08 сеп 2015 20:44, променено общо 1 път.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Разчистих, всяко следващо спам мнение ще получава официално предупреждение!
Един съвет от мен, не си прави експерименти, особено със спирачките!
Един съвет от мен, не си прави експерименти, особено със спирачките!
- дърт милиционер
Напълно съм съгласен с теб . Исках просто съвет . 

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Колега Краси,не нападай така човека-щото като гледам в последно време новините няма дърти курници смачкани до неузнаваемост или пък правещи дрифтове,или пък състезаващи се по правите и убиващи деца-напротив все са разни ''бегачки''като твоята.А що се отнася до милиционера -никога не можеш да ги изпилиш и да получиш равната заводска повърхност.И защо милиционере си отвори такава рана на г...за да бърникаш по предницата след като и нямаше нищо на колата.
- дърт милиционер
Защото когато дядо боже е раздавал акъл........милиционерите били наряд.....Шегувам се. Смених си маслото , и видях че единия маншон се е скъсал. Отидох във фирмения магазин и попитах момичето имат ли части за такова Поло. Тя се разтърси по компа и каза , че всичко имало.......Това ми беше грешката /имах някой лев заделен за черни дни/ - ха маншони , после амортисьори/отпред и отзад/,носачи Лемфондер / чак от Полша ги уреди момичето/ и накрайници , нови пружини /отпред и отзад/....Нови дискове.....Колата нямаше никакви симптоми за ремонт.....добре че не изхвърлих старите части . Абе близо 400лв отидоха залудо. Накрая отидох в Герман и момчетата оправиха глупостите които оплесках. Славни момци. Да са живи и здрави.....че бая се бях оклюмал. 

Последна промяна от дърт милиционер на Вто 08 сеп 2015 21:15, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: VW
- Двигател: 2000 GTI
Един съвет към всички- не експериментирайте с автомобилите си !!!
Последна промяна от hooligans на Вто 08 сеп 2015 21:17, променено общо 1 път.
Причина: Разчистих и продължаваш!? Получаваш поредното официално предупреждение!
Причина: Разчистих и продължаваш!? Получаваш поредното официално предупреждение!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Накладките са по-дебели? Това сумарно около три милиметра , така ли ? Ако е така- може да се отнемат лесно на струг/фреза по 1.6 мм всяка плочка.
- дърт милиционер
Изшлайфах ги на равна повръхност заслана с шкурка. Мисля че станаха добре. Колата спира перфектно. Тези накладки ги слагат и на Голф 2 както и на Поло 2Ф - GT. Абсалютно същите са като моите , но са с по голяма повръхност с феродо. Мисля че няма да има проблеми.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”