Polo 6Н2 1.4 MPI придърпва

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
rainoff80
Автомобил:
Двигател:

Polo 6Н2 1.4 MPI придърпва

Мнениеот rainoff80 » Съб 05 ное 2011 21:59

Колеги, имам следния проблем. Поло-то понякога придърпва в ниските обороти. Сменени са кабели, свещи и датчик на разпределителния вал. Преди да сменя датчика придърпваше доста повече. След смяната беше спряло, но сега понякога пак се усеща. Доста по-малко е, но ме дразни. По принцип карам колата доста леко, дори понякога превключвам много в ниските. Дали това е проблема... Дайте съвет моля. Мотора е АКК.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Polo 6Н2 1.4 MPI придърпва

Мнениеот i.e.i » Съб 05 ное 2011 22:47

В къщи имаме Ибиза с такъв мотор.Усещането е ,че до 2000 оборота
няма душица.Просто си иска обороти.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 05 ное 2011 22:49

Вече във втора такава тема вземам участие и си мисля аз ли нещо не съм у ред или хората не правят разлика от "придърпване" и "замисляне", щото определено тези неща не са синоним.

rainoff80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rainoff80 » Нед 06 ное 2011 8:53

Като вземаш участие кажи нещо смислено. Кое не разбра от "придърпване"?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Нед 06 ное 2011 8:56

stefan4o написа:Вече във втора такава тема вземам участие и си мисля аз ли нещо не съм у ред или хората не правят разлика от "придърпване" и "замисляне", щото определено тези неща не са синоним.

Според мене си прав. И аз скоро разбрах, че не можеш да искаш от инжектор да се кара като с карбуратор. Ама друго си е да скочиш на педала и да литне, а? :D А ако го правиш, освен да ти трупа забивки и грешки, друго няма да постигнеш. И се почва пак maikomila

rainoff80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rainoff80 » Нед 06 ное 2011 9:04

Моля мненията да са по темата...

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Нед 06 ное 2011 10:33

rainoff80 написа:Моля мненията да са по темата...

Тея двг. имат пластмасови втулки на шайбата от която чете датчика и като са поразбият можеш само да гадаеш какво получава компа. Но по принцип този сигнал играе при вс. ФВ и се стабилизира "в обороти" Напразно си сменял датчик. /това е в областта на maikomila и :търсачкаа / Щом искаш по темата, както си я представяш. Не се сърди :D

rainoff80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rainoff80 » Нед 06 ное 2011 12:23

Не се сърдя, но няколко мнения, без нищо конкретно до твоето.... Смених датчика, защото компа беше записал грешка.Градусите за предварението бяха минусови... И както написах по-горе-колата се оправи. Почти(на 90%). След сямната на датчика известно време нямаше проблеми. От това което ми казваш разбирам, че на този двг му е трудно в ниските, така ли? Тези втулки немогат ли да се сменят?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Нед 06 ное 2011 14:37

viewtopic.php?f=7&t=277655&hilit=%D0%90%D0%9A%D0%9A+%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB
maslinkov написа:И да затворим темата - един цитат от Сеат форума:

mitaraf
Потребител

Местожителство: Кюстендил
Кара: Seat Cordoba Vario 1,4 MPI. Opel Vectra A 2,0 16V

Пуснато на: Вто Мар 16, 2010 8:33 pm Заглавие:
shimavon написа:
колега ,аз имам ибиза със същия мотор.ако не ти представлява трудност, би ли написал къде се намира този датчик, че и на мен някой, път ми преиграват оборотите на празен ход.благодаря предварително!

Точно под стартера. В самият блок на двигателя е. Държи се на едно болтче, непосредствено до маховика. За достъп до него обаче се сваля стартера, което не е кой знае колко трудно.

Проблема и РЕШЕНИЕТО:
Колеги при мен се получи следния проблем, който отстраних и затова пиша, ако някой пати да знае какво да търси.
Купих двигател АNW на Варио 1,4 2000г. Тъй като ми трябваше само механичната част, ползвах всичко останало като агрегати и електроника от стария АКК. Интересното бе, че купих двигателя от опожарен автомобил, като доста се озорих докато стигна до самия метал. Махнах обгорялите маркучи, кабели и колектори, закачихме мойте чарколяци и запалихме колата. Работеше нормално, но светеше лампата ЕРС. Колата палеше трудно - имаше голямо предварение и риташе обратно. Общо взето изглеждаше все едно, че затяга стартера и губи ток. Ускорението беше на интервали, при смяна на предавки гърмеше леко през ауспуха. Веднага предположих, че катализатора е задръстен. Отрязахме го - промяна нямаше. Прегледахме всички гърнета - бяха напълно здрави. При тормоз, изпускателния колектор ставаше алено червен около ламбда сондата. Сменяхме свещи, кабели - без промяна. Отидохме на диагностика. Веднага показа датчик на колянов вал. Сменихме го - никаква промяна. Вече бях готов да вадя този двигател и да слагам друг, когато едно приятелче работещо в сервиз, каза че са имали подобен проблем при Ибиза със същият мотор. Проблемът идвал от един венец, от който чете датчика на коляновия вал. Намирал се зад маховика. Имал някакви пластмасови или нещо подобни държачи или втулки. Вследствие на моят частен случай и голямата топлина при горенето на двигателния отсек, най-вероятно тези втулки са се стопили иса изместили този венец, откъдето съответно датчика вече взима грешен сигнал и става голямо объркване и предварение, което пък електрониката постоянно връща, за да не счупи мотора. Тъй като така или иначе вече бях се предал, откарахме колата и свалиха скоростите, съединителя и маховика. Намериха хората някакви чарколяци, доколкото разбрах от Фабия и оправиха нещата. Събрахме всичко и колата се оправи. Сега върви безпроблемно /поне по механиката/, пали нормално и дава доста приличен разход на гориво. Лампата ЕРС угасна. Та определено можех да си купувам датчици за колянов вал, без да подозирам, че някое шибано келеме е решило с цел постигане на макс. ниско тегло да направи тези втулки от пластмаса.
Дано съм помогнал на някой, който има подобни симптоми, защото човек се учи най-вече от грешки. Успех.

Naiden TN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Naiden TN » Вто 22 сеп 2015 17:54

Здравейте!
Имам Polo 1.4 mpi, 60 к.с. от 2000 година и от няколко дни забелязвам, че когато оборотите са около 2000 (+/- 200 да речем) колата потреперва и придърпва. Усеща се, че сякаш двигателя изпитва някакво допълнително съпротивление и усещането вътре е все едно се опитвате да качите баир на висока предавка. Сякаш колата си иска свалянето на предавка. Интересното е, че под тази граница (2000 об/мин) този ефект изчезва или по-скоро не се усеща. Над 2200 об/мин работата на двигателя също е усточива. Моите съмнения са за проблем със свещите или с газоразпределението.
Бихте ли ми дали съвет или насоки за решаване на проблема?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”