Polo 1994 33/45 1043 AAU въпрос за маркуч

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Polo 1994 33/45 1043 AAU въпрос за маркуч

Мнениеот porko » Вто 22 сеп 2015 20:31

Здравейте.Днес бяхме на риболов на един язовир,а пътя е много лош.По едно време опря отдолу и като спрях преди да изляза на главния път не можах да запаля.Върти стартера а явно гориво не идва.Промени се звукът на горивната помпа в резервоара.Преди се чуваше ясно,а сега едва индикира,че се включва.Запалва и веднага гасне.Добре,че бях спрял на наклон и по инерция запалих.Почти не се чува горивната помпа.Като се върнах в къщи легнах и погледнах и покрай резервоара минават две маркучета.Като съм опрял синьото се прекъснало.Не знам каква му е фукцията но го свързах пак.Помпата,обаче пак не работи както трябва.Пак пали и веднага гасне.Вероятно помпата в резервоара е заминала,но може ли да е от това маркуче?На газ пали след дълго въртене.Като стартирам на бензин и веднага дам газ си поема и работи с малки прекъсвания в началото.Обаче ако не дам газ гасне след две секунди.Фактически изгаря това,което е в моното и после бенза спира.Моля за отговори и съвети.Ще съм благодарен,защото не мога без колата. :beer

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Polo 1994 33/45 1043 AAU въпрос за маркуч

Мнениеот moimoimoi » Чет 24 сеп 2015 5:48

единия маркуч е за подаване на бензин от помпата а другия е за връщане на излишния бензин от моното към резервоара
който от двата да скъсаш когато си в движение бензина отива на земята.
и ако е работела без бензин дълго може и да се е прецакала помпата
сипи бензин да дойде на първата чертичка и пак пробвай

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Re: VW Polo 1994 33/45 1043 AAU въпрос за маркуч

Мнениеот porko » Чет 24 сеп 2015 21:50

Ами карал съм около 100 км така.Но показва,че бензина си е в резервоара.Над резервата е доста.А и след като съединих маркуча вече не гасне.Работи и на бензин и на газ.Само шумът на помпата се промени и сега е много тих и едва го усещам.Преди се чуваше ясно.Ако беше скапана помпата не би трябвало да работи на бензин,нали?Като го забелязах беше сухо и като че ли не беше текъл бензин.Вчера исках да го свържа както трябва(защото сега съм го натикал само на ръка)и като го извадих си потече бенз,че оля и одеалото,на което бях легнал.Ама това не е беда.Притеснява ме променения шум на помпата.Може да е тръгнала и като си представя колко струва една нова... :scare3 :beer

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”