Колеги,
още от както купих колата преди 10 месеца го имам този проблем. При палене сутрин и ако през нощта температурата е била под +10 градуса (приблизително), около 1 минута след запалването се включва най-горен ляв светлинен сигнализатор на таблото и започва силно да пищи в колата с прекъсващ се сигнал. Тъй като книжката е на италиянски намерих бързо човек, който да ми преведе за какво е този сигнализатор. В книжката пише, че се задейства, когато температурата на антифриза е твърде ниска. Досега го оправям само по един начин и той е гася колата и я паля отново и светенето и свиренето на индикатора не се повтарят.Проверявам редовно и мисля, че нямам загуба на антифриз! Цяло лято не ми правеше този проблем, но преди два дни имаше една доста хладна нощ в София и на сутринта при тръгване за работа ми го направи. Имате ли идея каква е причината?
Polo 9n 2006г 1,4 Бензин 80 к.с. Проблем с индикатор
Re: VW Polo 9n 2006г 1,4 Бензин 80 к.с. Проблем с индикатор
Индикатора е като в прикачения файл.
- Прикачени файлове
-
- 395-1-800.jpg (4.63 KиБ) Видяна 920 пъти
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Re: Polo 9n 2006г 1,4 Бензин 80 к.с. Проблем с индикатор
Сипи още 100 грама антифриз и ще спре да свети. И при мен правеше така. Тази лампа свети при ниско ниво на антифриза в казанчето, не ако е студен.
Точно тука е проблема, защото антифриза ми е на MAX и нямам загуба. Това с доливането го направих няколко пъти в началото, но не съм доливал по 100грама, а по 20-30 грама. Защото ако долея повече ще се вдигне нивото много над отметката МАХ. Все пак ще те послушам и ще долея отново, макар че ми се струва, че ако долея 100 грама ще отиде доста над МАХ.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Сменяй датчика за нивото
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”