Колеги,
налага ми се да сменям радиаторчето на парното, че излиза пара от въздуховодите и маца яко стъклата.
Обръщам към вас с молба за помощ:
Необходимо ли е да свалям цялото табло за да сменя радиатора, или може и само жабката, както е посочено в някои от темите тук?
Моля дайте малко повече информация по процеса - благодаря.
Колата е без климатик Поло 1997г. 1.9Д
Polo 6n 1997 AEF - проблем с радиатора на парното
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Re: Polo 6n 1997 AEF - проблем с радиатора на парното
Не е сложно.Средно сръчен човек се справя без проблем.Таблото се сваля ,тъкмо ще си облепиш и клапите.Има 1 или 2 болта в моторния отсек зад изолацията/пада се зад жабката/.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега благодаря ти за инфото.
В една тема, гледах, че се сваля само жабката. Така ли е? Или трябва да се свали и цялото табло?
В една тема, гледах, че се сваля само жабката. Така ли е? Или трябва да се свали и цялото табло?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли малко информация повече?
Информацията ЦЯЛОТО табло долу иначе е голямо трошене на заключващи щипки и после няма да е като хората ще духа от там дето не искаш лятото "превод жега в купето".Просто те са от страна на двигателния и няма как да ги разкопчаеш. Като го свалиш си огледай хубаво дунапрена на клапите.Свалянето и качването не е багер просто трябва търпение за първи път си отдели цял ден ако някои го е правил 4 часа та и по малко. Трудно ще е да се обясни по нета без снимки.Ако си сръчен под корите които крият компа и филтъра има 4 болта по два ляво дясно и на ламаринената кора която дели двигателя вътре са 3 гайки държат корубата на парното. Вътре се откачат скоростомер всички пласмаси дето се свалят от таблотозад жабката и скоростомера има 2 планки хванати с по две гайки и тази на скоростния лост зад нея има планка към купето (гайка към парното 2 болта), имаш ляво дясно по един болт зад тапичките които се виждат като се отвори вратата забравих и волана долу.
Най-общо е това.
Най-общо е това.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега! :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,
само да вметна за протокола - потяха ми се стъклата и излизаше пара от тях, но само когато беше влажно времето.
Мислех, че е от радиатора на парното, докато не направих един рязък ляв завой... тогава просветлението ми дойде под формата на река под таблото
Оказа се запушен дренаж на пространството при филтъра на купето (под чистачките).
Отпуших го и сега всичко е супер! :)
само да вметна за протокола - потяха ми се стъклата и излизаше пара от тях, но само когато беше влажно времето.
Мислех, че е от радиатора на парното, докато не направих един рязък ляв завой... тогава просветлението ми дойде под формата на река под таблото

Оказа се запушен дренаж на пространството при филтъра на купето (под чистачките).
Отпуших го и сега всичко е супер! :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре е до следващия път, трябва редовно да се чистят. При един от последните дъждове точно през филтъра ми се напълни цялото купе с 4 пръста вода.
-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
Как точно се отпушва този дренаж? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
С тънка, здрава, права тел и шише вода за да си сигурен в резултата.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”